SRBIJA NADE: I Srbi iz Gračanice noćas krenuli ka Beogradu na skup (VIDEO)

Novosti online

26. 05. 2023. u 07:42

SRBI iz opštine Gračanica krenuli su posle ponoći za Beograd kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pružili podršku na skupu "Srbija nade".

СРБИЈА НАДЕ: И Срби из Грачанице ноћас кренули ка Београду на скуп (ВИДЕО)

Foto: Kosovi onlajn

Veliki broj žitelja ove opštine okupio se večeras na platou ispred nekadašnjeg "Voćara", odakle su nastavili put Beograda.

Srbi iz Gračanice, kao i iz okolnih mesta, pre polaska na put poručili su da je ovo samo mali znak zahvalnosti predsedniku Srbije za sve što godinama unazad čini za srpski narod na Kosovu.

Stefan Stojanović iz Dobrotina naveo je da je u ovom trenutku najpotrebnije jedinstvo i izrazio nadu da će država Srbija nastaviti da se bori za srpski narod na Kosovu.

 - Krenuli smo na skup podrške našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Više nego ikad potrebno nam je jedinstvo i sloga. Nikada teže nije bilo srpskom narodu, ne samo na severu Kosova i Metohije, već i nama južno. Nadamo se da će predsednik, kao i do sada da bude uz nas. Mi smo svesni da samo uz njegovu pomoć možemo da opstanemo na KiM - rekao je Stojanović.

Među onima koji su krenuli za Beograd je i Ivan Nedeljković iz Lapljeg Sela koji je rekao da je razlog njegovog odlaska na skup "Srbija nade" podrška Srbiji u teškim vremenima.

 - Idemo da pružimo podršku i da zahvalimo predsedniku, da pokažemo da smo uz njega i da ćemo biti uvek - izjavio je Nedeljković.

Jelena Stojanović iz Gračanice poručila je da je danas važan dan, dan nade.

"Drago mi je da smo došli u velikom broju. Autobusi su puni ljudi, svi su dobro raspoloženi. Sutra je dan nade, krenuli smo da pružimo podršku našem predsedniku Aleksandru Vučiću", rekla je ona.

Osim onih koji su večeras iz srpskih sredina na Kosovu krenuli na skup u Beogradu, grupa Srba je 17. maja pešice krenula iz Leposavića i Kosovskog Pomoravlja.

Njih je primio predsednik Srbije i tom prilikom poručio da je ponosan jer, kako je naveo, čuvaju svoja ognjišta i otadžbinu.

BONUS VIDEO:

Narod masovno krenuo za prestonicu na "Skup nade" da podrže svog predsednika Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (71)

UBIJTE ME LJUDI, REŠITE TAJ PROBLEM Vučić opoziciji: Nećete da me uplašite lažima