UPRKOS KURTIJEVIM ZASTRAŠIVANJIMA: Preko 10.000 Srba sa KiM krenulo da podrži svog predsednika Vučića (FOTO)

Novosti online

26. 05. 2023. u 06:45

UPRKOS Kurtijevom zastrašivanju i svim mogućim opstrukcijama, oko 200 autobusa sa Srbima sa Kosova i Metohije noćas je pošlo iz svih krajeva pokrajine put Beograda da podrži predsednika Aleksandra Vučića i svoju državu na mitingu “Srbija nade”.

УПРКОС КУРТИЈЕВИМ ЗАСТРАШИВАЊИМА: Преко 10.000 Срба са КиМ кренуло да подржи свог председника Вучића (ФОТО)

Foto: Novosti

Mnogi Srbi na put su krenuli i automobilima, što pokazuje da je preko 10.000 Srba s KiM pošlo put Beograda da podrži svog predsednika.

Ovo je istorijski broj Srba koji je ikad došao na jedan miting u Beograd i koji se danas očekuje ispred Narodne skupštine. Prvi su masovno krenuli Srbi iz Kosovskog Pomoravlja već oko 19 sati, a do jutra oko 60 autobusa iz Raniluga, Kamenice, Ropotova, Gornjeg Kusca i ostalih mesta prešlo je administrativni prelaz.

Srbi iz najudaljenije enklave Štrpce krenuli su oko ponoći sa dvadesetak autobusa i automobilima, a posle ponoći masovni odlasci i kolone sa desetinama autobusa krenule su iz Kosovske Mitrovice, Gračanice… Pred jutro su krenuli i autobusi iz Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka, Metohije…

Podsetimo, skup Srbija nade danas će biti održan u Beogradu u 19 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (137)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada