U PETAK NAS ČEKA KLJUČNI RAZGOVOR: Vučić o sastanku sa najmoćnijim silama sveta

Novosti online

18. 01. 2023. u 17:19

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić komentarišući "najavu premijera Kosova Aljbina Kurtija da bi dogovor Beograda i Prištine mogao da bude postignut u narednih nekoliko meseci", naveo da do dogovora može i prekosutra da dođe ako Kurti odustane od svojih secesionističkih ideja".

У ПЕТАК НАС ЧЕКА КЉУЧНИ РАЗГОВОР: Вучић о састанку са најмоћнијим силама света

Foto: Printscreen/Pink

- Vidite u ovom papiru Evropske unije, kažu da se napadnu svi secesionisti. A oni secesionisti, oni proveli nasilnu secesiju dela naše teritorije. Dakle, dokle taj bezobrazluk može da ide. Ne možete da izdržite, nemam reč koju bih upotrebio. Oni traže da osudimo one koji podržavaju secesiju, valjda delove KiM i delove BiH. Oni koji su bombardovali jednu zemlju i izvršili nasilnu secesiju. I vi to kada čitate da ne poverujete. I onda čitate deo medija: "Omča oko vrata Vučiću". Pa nije, to je omča za celu zemlju - kazao je Vučić.

Vučić ističe da u petak Srbiju čeka ključan razgovor sa najvećim silama sveta i da rezolucija EU predstavlja pritisak.

- Sila je na njihovoj strani, sila boga ne moli. Imaju bezbroj njih u Srbiji koji im podilaze. Svaku besmislenu Kurtijevu akciju podržavaju. Sada se priča da Srbi prete ratom. Zamislite, civili pretili Kurtijevim specijalcima ratom. Samo su bezobzirni, ne mogu da kažem da su glupi, ti koji takve deklaracije usvajaju - istakao je on.

Predsednik je rekao da mu je bila zabavna albanska provokacija kada je stigao u Davos, gde je prekoputa njegove sobe u hotelu nameštena zastava Velike Albanije.

- Zamislite koliko ih nerviram. Namestili su da tačno iz sobe gledam na idiotsku zastavu Velike Albanije. A zamislite da je zastava Velike Srbije sačekala nekog albanskog lidera na nekom samitu. Pa ceo svet bi o tome pisao. Sećate se hajke o vozu. A na ovo ću da se nasmejem, skinuli su je posle. Oni neka rade svoj posao, mi ćemo svoj - kazao je Vučić.

BONUS VIDEO: RUSI IZVESTILI O NAPADU NA DECU - Snimci agencije "Ruptly" iz Gračanice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (150)

MOĆAN PRIKAZ SRPSKE VOJSKE: Helikopteri nadleću poligon Pešter (VIDEO)