"NOVOSTI" SAZNAJU: Beriša i albanski ekstremisti spremaju velike proteste protiv Vučića

Novosti online

05. 12. 2022. u 20:42

EKSTREMISTIČKI krugovi u Albaniji, predvođeni bivšim premijerom i aktuelnim liderom Demokratske partije Saljiem Berišom spremaju velike demonstracije protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji sutra dolazi u Tiranu na Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana - saznaju nezvanično "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Бериша и албански екстремисти спремају велике протесте против Вучића

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Prema našim informacijama Beriša i nacionalistički krugovi potpomognuti i ekstremistima sa Kosova i Metohije planiraju masovno okupljanje u podne na centralnim gradskim ulicama kako bi izrazili nezadovoljstvo time što je prvi čovek naše države došao u njihovu prestonicu.

Namera je i da se izazovu incidenti, ali i da se pošalje poruka gostu iz Beograda da je nepoželjan, jer ovi krugovi u Albaniji upravo Vučića vide kao idejnog tvorca Otvorenog Balkana, što je po njima sinonim za ekonomsku i političku nadmoć naše države u čitavom regionu.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Beriša organizuje proteste protiv dolaska našeg predsednika u Tiranu. Albanski ekstremisti protestovali su i prošle godine, 20. decembra, zbog dolaska Aleksandra Vučića u Albaniju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)