ŠTA NAS ČEKA U TIRANI? Vučić: Kada na goruće teme dodate Vjosu Osmani i Mila Đukanovića, zamislite koliko je to "ugodno" za Srbiju

Novosti online

05. 12. 2022. u 14:53

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će otputovati na sutrašnji Samit EU - Zapadni Balkan u Tiranu, ističući da bi velika šteta po zemlju bila da ne ode.

ШТА НАС ЧЕКА У ТИРАНИ? Вучић: Када на горуће теме додате Вјосу Османи и Мила Ђукановића, замислите колико је то угодно за Србију

Foto: Printskrin Pink

Rekao je da kada neko mesecima i godinama unazad proizvodi samo krize, a one su samo za novinare i deo javnosti, morate da se borite s tim i vidite kroz šta narod prolazi i trudite se kako da sačuvate zemlju i investicije. Ali, dodaje, sve što je naveo kao razlog kada je najavio da neće ići u Tiranu je je istinito.

- Za mene je bilo važno da je sve što sam rekao istina - podvukao je on. Naglasio je da će u Tirani biti mnogo dobrih razgovora za naše građane, kao što je besplatan roming između zemalja EU i Zapadnog Balkana.

- Imaćemo dobre razgovore o tome, a imamo i obavezu zahvalnosti. Zbog 165 miliona evra koje ćemo dobiti za energetiku - dodao je on. Vučić je kazao da je za njega vrlo teško kada je reč o KiM da razume taj jezik „dve strane“, koji zvaničnici EU koriste, a da "ništa nismo uradili samo živu glavu da sačuvamo našem narodu" .

Predsednik je istakao da će u Tirani imati posebne bilaterale sa holandskim i belgijskim premijerom, što je za njega bilo iznenađujuće. 

- Kada razgovarate sa Holanđanima i Belgijancima, to je nesumnjivo od izuzetnog značaja za našu zemlju. 

Naveo je da će razgovarati i sa Makronom, sa kojim je razmenjivao i poruke na ovu temu, i sa svima ostalima. 

- Znamo u šta će to da se pretvori. Glavna tema će da budu sankcije, da nisu sankcije, bilo bi Kosovo. Onda kada dodate Vjosu Osmani, Mila Đukanovića ili druge iz regiona, možete da mislite kako će to da bude ugodna situacija za Srbiju. Život je borba i da plačemo i kukamo nema razloga - naveo je predsednik.

Istakao je da je zaključak da nije siguran, ali svakako se nada da će biti nekakve koristi od odlaska u Tiranu, a ako ne bi otišao, bilo bi velike štete po našu zemlju.

- Neodlaskom bih pokazao da je moja sujeta veća, ali bilo bi velike štete po zemlju i u smislu privlačenja investicija - dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (55)

OVO SE ČEKALO!  Evo kada Novak Đoković igra polufinale Vimbldona!