PRED NAMA SU TEŠKA VREMENA Vučić: Velike sile ne menjaju svoj stav, neće ga promeniti ni po pitanju KiM

Tanjug

05. 12. 2022. u 15:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je teško vreme pred Srbijom kada je reč o Kosovu i Metohiji, dodajući da velike sile svoj stav po tom pitanju neće promeniti.

ПРЕД НАМА СУ ТЕШКА ВРЕМЕНА Вучић: Велике силе не мењају свој став, неће га променити ни по питању КиМ

printscreen instagram

Vučić je u Nikincima, odgovarajući na pitanje novinara, nakon vojne vežbe, ukazao na to da ako iko misli da će Srbiju ostaviti na miru po pitanju Kosova i Metohije, greši. "Neće ni ovaj koji ništa drugo ne radi, nego po sedam dana sede i čekaju da smisle neku novu ludost ne bi li napakostili Srbima, neku novu krizu izazvali (Aljbin Kurti), a da ne pričam o ovima drugima koji menjaju taktički mišljenje", kazao je Vučić.

Kako navodi, jedan od razloga što je važno da sutra bude u Tirani na Samitu jeste i to što će biti prisutni predstavnici velikih sila sa kojima može da razgovara o Kosovu i Metohiji.

"Ali velike sile svoj stav neće suštinski promeniti, stvari će uvek ostati iste. Velike sile ne menjaju svoje stavove i one će uvek želeti i hteti po svaku cenu da Srbija na ovaj ili onaj način dozvoli Prištini ulazak u UN ili da ih prizna", navodi.

Dodaje da će reći da je fantastičan ustupak Prištine to što ne mora da dođe do međusobnog priznanja, nego samo da ih Beograd pusti u UN.

"Ti trikovi i štosovi su za malu decu, to su najjadniji trikovi. Misle da sa nama mogu da se igraju kao da nismo ozbiljna, odgovorna, slobodna i nezavisna država. Ali takva su pravila igre, suviše smo mi mali da bismo mogli da promenimo ceo svet, ali dovoljno ponosni i snažni da svoju zemlju sačuvamo", poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (54)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!