BRINEM ŠTA ĆE DA URADE SLEDEĆE NEDELJE Vučić: Nisu propustili 10 dana da ne naprave neku namernu provokaciju

Novosti online

05. 12. 2022. u 14:41

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će putovati u Tiranu, te naveo kako se brine šta je sledeći korak premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

БРИНЕМ ШТА ЋЕ ДА УРАДЕ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ Вучић: Нису пропустили 10 дана да не направе неку намерну провокацију

Foto: Printskrin Pink

- Pred nama je teško vreme, ko god misli da će neko da nas ostavi na miru po pitanju Kosova, neće. Ni ovi iz Prištine koji ništa drugo ne rade osim što sede i čekaju da smisle neku novu ludost ne bi li Srbima napakostili i ne bi li izazvali neku novu krizu, ili ovi što menjaju taktički mišljenje. Važno je da budem tamo. Velike sile ne menjaju svoje stavove i oni će želeti da Srbija na ovaj ili onaj način ili pusti Kosovo u Ujedinjene nacije ili da ih priznamo. Onda će reći da je fantastičan ustupak da ne dođe do međusobnog priznanja, nego samo da ih pustimo u Ujedinjene nacije. To su trikovi za malu decu - kao kad smo kao mali igrali klikere na trokiše, da li si se upecao ili nisi. Tako i oni misle da sa nama mogu da se igraju kao da nismo ozbiljna, slobodna i nezavisna država. Ali takva su pravila igre - suviše smo mi mali da bismo mogli da promenimo ceo svet, ali smo dovoljno ponosni i snažni da svoju zemlju sačuvamo - rekao je predsednik.

Predsednik je tokom konferencije prokomentarisao i to da ga brine koji je sledeći potez Aljbina Kurtija i Prištine. 

- Brinem šta će da urade sledeće nedelje, jer nisu propustili 10 dana da ne naprave neku namernu provokaciju da bi izazvali bilo kakav haos. Kao da neko po komandi uzme i kaže opet - rekao je Vučić.

Razgovori od velikog značaja za našu zemlju

Predsednik je istakao da će u Tirani imati posebne bilaterale sa holandskim i belgijskim premijerom, što je za njega bilo iznenađujuće. 

- Kada razgovarate sa Holanđanima i Belgijancima, to je nesumnjivo od izuzetnog značaja za našu zemlju. 

Naveo je da će razgovarati i sa Makronom, sa kojim je razmenjivao i poruke na ovu temu, i sa svima ostalima. 

- Znamo u šta će to da se pretvori. Glavna tema će da budu sankcije, da nisu sankcije bilo bi Kosovo. Onda kada dodate Vjosu Osmani, Mila Đukanovića ili druge iz regiona, možete da mislite kako će to da bude ugodna situacija za Srbiju. Život je borba i da plačemo i kukamo nema razloga - naveo je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (47)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)