35.000 EVRA PRIŠTINE ZA LOBIRANJE U VAŠINGTONU: Novi skandal u režiji Kurtija - Preševo, Bujanovac i Medveđu žele da uguraju u "agendu SAD"

Tanjug

13. 10. 2022. u 17:52

PREDSEDNIK Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) u Srbiji Ragmi Mustafa izjavio je danas da je mogućnost da Preševo, Bujanovac i Medveđa budu deo agende SAD izuzetno važna u regionalnim razvoju događaja na Zapadnom Balkanu, prenosi portal "Bujanovačke".

35.000 ЕВРА ПРИШТИНЕ ЗА ЛОБИРАЊЕ У ВАШИНГТОНУ: Нови скандал у режији Куртија - Прешево, Бујановац и Медвеђу желе да угурају у агенду САД

Foto AP

Mustafa, koji je deo delegacije albanskih političkih lidera iz Bujanovca i Preševa u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, tvrdi i da je u toku “preduzimanje strateških koraka”, prenosi portal.

Mustafa navodi da zajedničku posvećenost u zagovaranju položaja Albanaca u Bujanovcu, Medveđi i Preševu sa Albansko-američkom građanskom ligom podržava takozvana kosovska vlada i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti.

Albansko-američka građanska liga je organizacija koja se, kako pišu "Bujanovačke", bavi "lobiranjem za albanska pitanja“ u Americi.

Kurti je rekao juče da Priština finansira putovanje albanskih političara sa 35.000 evra, namenjenih za lobiranje.

Kurti izložio elaborat Kvinti, Foto AP

Kurti dao 35.000 evra za put lobista u Vašington

Politički lideri Albanaca iz Bujanovca i Preševa sastaće se u Vašingtonu sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom i još nekim zvaničnicima, prenosi portal "JUGpreš".

Delegaciju koja će se sastati sa Eskobarom, prema izvorima portala, čine narodni poslanik i predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i Demokratske partije (DP) Nagip Arifi, predsednik NSA i lider preševske Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.

Izvori na koje se "JUGpreš" poziva navode da je ovo putovanje "iznenadno" i da će tema razgovora navodno biti dijalog Beograda i Prištine i kontekst opština Bujanovac, Preševo i Medveđa u tom dijalogu.

Poslanik Šaip Kamberi nije odgovorio na pitanje "JUGpreša" koji je povod za ovaj put i sa kim će sve delegacija Albanaca imati sastanke.

Politički lideri Albanaca u Bujanovcu i Preševu otputovali su danas u SAD gde će se sastati sa predstavnicima američkog Kongresa, Senata i Stejt departmenta, potvrdio je za portal "Bujanovačke" šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Sali Salihi.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Ovako je Vučić "oduvao" hrvatske novinare

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju