LAJČAK OTKRIO DO KADA JE ROK ZA SPORAZUM BEOGRADA I PRIŠTINE: "Neće biti dobro ako ne bude pomaka"

Novosti onlajn

13. 10. 2022. u 16:02

IZASLANIK EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da bi 2024. godina, kada se održavaju izbori u SAD i EU, mogla da bude rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine.

ЛАЈЧАК ОТКРИО ДО КАДА ЈЕ РОК ЗА СПОРАЗУМ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: Неће бити добро ако не буде помака

Foto: Predsedništvo Srbije

Lajčak je kazao da „sada kada nema izbora na (tzv.) Kosovu i Srbiji to ide u prilog postizanju konačnog sporazuma“, jer je to period od skoro dve godine koji strane u procesu mogu da iskoriste da pokušaju da postignu konačan dogovor.

On je rekao da ne ističe narednu godinu kao rok, ali da postoji odgovarajući vremenski period, a to će biti do 2024. godine kada će biti održani izbori u Vašingtonu i Briselu.

- Svaki dan je važan. Ono što sam rekao nekoliko puta, imamo jedinstven kalendar koji nam ide u prilog i ne prekidaju nas izbori, a imamo i jedinstven savez SAD-EU koji podržava Velika Britanija. Imamo taj otvoren prozor koji traje do izbora u SAD i EU 2024. godine - rekao je Lajčak nakon razgovora sa Aljbinom Kurtijem i Besnikom Bisljimijem.

Lajčak je istakao i da neće biti dobro ako ne bude pomaka do 2024. godine, kada će biti održani izbori, jer će tada fokus SAD i Evropske unije biti negde drugde, prenosi Kosovo onlajn.

BONUS VIDEO: 

POGLEDAJTE: Ovako je Vučić "oduvao" hrvatske novinare

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati