VUČIĆ I ERDOGAN DA REŠE BOSANSKO PITANJE: Dodik poziva na unutrašnji dijalog uz autoritete

Novosti online

27. 08. 2021. u 22:54

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, posle sastanka članova Predsedništva sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, da Republika Srpska ne prihvata nametnuta rešenja i da se zalaže za unutrašnji dijalog uz pozivanje prijatelja koji imaju autoritet i da bi u to uključio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Turske Erdogana.

ВУЧИЋ И ЕРДОГАН ДА РЕШЕ БОСАНСКО ПИТАЊЕ: Додик позива на унутрашњи дијалог уз ауторитете

Foto: EPA

Dodik je istakao da više veruje saradnji sa Erdoganom nego, kako je naveo, nekim propalim nastojanjima da se nametnu rešenja.

- Verujem, da je Turska bila više uključena u priču o visokom predstavniku, da se ovakva lakrdija sa imenovanjem ne bi desila - istakao je Dodik.

On je dodao da je uveren da Erdogan razume situaciju, jer se, kako kaže, pokazao kao čovek koji sluša sve strane u BiH, preneo je RTRS.

- Ne verujemo da stranci mogu da uvedu red u zemlji, verujemo samo u unutrašnji dogovor - rekao je Dodik, ponovivši da Srpska ne može da prihvati da neizabrani stranac donosi zakone.

Dodik je, takođe, izrazio nadu da će vrlo brzo doći do razgovora o detaljima u vezi sa izgradnjom auto-puta Sarajevo-Beograd.

- Svakako računamo na stav prijatelja u tom pogledu. To je veliki, istorijski, infrastrukturni projekat i rezultat volje i želje predsednika Erdogana da podrži razvoj i povezivanje na Balkanu - rekao je Dodik.

Podsećamo, tokom konferencije je došlo i do skandala kada je Željko Komšić kolutao očima dok je Dodik govorio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna