OVO JE SRAMOTNO FALSIFIKOVANJE ISTORIJE: Ambasador Đurić odgovorio na bestidnu izjavu Vljore Čitaku o Kosovskom boju

Tanjug

29. 06. 2021. u 09:23

AMBASADOR Srbije u SAD Marko Đurić poručio je bivšoj ambasadorki tzv. Kosova u Vašingtonu Vljori Čitaku da je sramotno što falsifikuje istoriju.

ОВО ЈЕ СРАМОТНО ФАЛСИФИКОВАЊЕ ИСТОРИЈЕ: Амбасадор Ђурић одговорио на бестидну изјаву Вљоре Читаку о Косовском боју

Foto: Tanjug/Jutjub/Printskrin/KlanKosova

Đurić je, reagujući na tvrdnju Čitaku da u Kosovskom boju nije učestvovala srpska, već balkanska vojska, na Tviteru napisao da falsifikovanje istorije samo može da zatruje buduće generacije mržnjom.

On je ukazao da je Čitaku pokazala svetu da je ono za šta se Čitaku zaista zalaže netolerancija i plemenska etnička mržnja.

- Ovo je sramotno. Možete li da nam dopustite da svoj nacionalni praznik provedemo u miru. Hvala Vam što ste pokazali svetu da je ono za šta se zaista zalažete netolerancija i plemenska etnička mržnja. P.S. Falsifikovanje istorije neće Vam pomoći, već samo može zatrovati buduće generacije mržnjom - napisao je Đurić u odgovoru Vljori Čitaku na Tviteru.

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, juče je čestitao srpskom narodu Vidovdan, navodeći da na taj dan odajemo počast herojima i da je to "spomen dan na Svetog kneza Lazara i srpske svete mučenike".

Čitaku je na to reagovala tvrdnjom da u boju na Kosovu nije učestvovala srpska, već balkanska vojska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)