„Kalašnjikov“ predstavio prvi patrolni dron kamikazu (VIDEO)

Novosti online

utorak, 25. 06. 2019. u 19:45

„Калашњиков“ представио први патролни дрон камиказу (ВИДЕО)

Foto: YouTube Printscreen @ Press TV

Koncern „Kalašnjikov“ je proizveo prvi u Rusiji patrolni dron kamikazu „Lancet“, izjavio je generalni direktor koncerna Vladimir Dmitrijev
Koncern „Kalašnjikov“ je proizveo prvi u Rusiji patrolni dron kamikazu „Lancet“, izjavio je generalni direktor koncerna Vladimir Dmitrijev.


„Nakon predstavljanja prvog proizvoda dobili smo mnogo molbi, u kojima je traženo da dron ne izgubi video-kontakt sa operatorom pre nego što dođe u kontakt sa metom. Danas vršimo svetsku premijeru. Drugi proizvod u liniji udarnih bespilotnih letelica je ’Zala Lancet‘“, rekao je Dmitrijev na tradicionalnoj godišnjoj prezentaciji koncerna uoči foruma „Armija 2019“.

PROČITAJTE JOŠ: Počela testiranja ruskog nevidljivog drona „Ohotnik“


Prema rečima generalnog direktora „Rosteha“ Sergeja Čemezova, novi intelektualni sistem „Zala Lancet“ uključuje izviđački, komunikacioni, navigacioni i visokoprecizni udarni elemenat.


„U uslovima novih borbenih dejstava on je sposoban da napada u vazduhu, na zemlji, u vodi, bez kopnene ili morske infrastrukture. U pogledu efikasnosti taj sistem prevazilazi standardne vrste naoružanja, ali košta mnogo manje“, rekao je Čemezov.


Podsetimo, prethodnik „Lanceta“ — dron „Kub BLA“, kako su pisali mediji, može da razvija brzinu od 80 do 130 kilometara na sat i da se nalazi na nebu do 30 minuta, dok njegova nosivost iznosi oko tri kilograma.

(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije