Počela testiranja ruskog nevidljivog drona „Ohotnik“

NovostiOnline

25. 05. 2019. u 19:30

Почела тестирања руског невидљивог дрона „Охотник“

Print screen Youtube

Ruski teški udarni dron „Ohotnik“ sa stelt tehnologijom početkom proleća prvi put se vinuo u nebo, saopštili su izvori u avionskoj industriji Rusije
Ruski teški udarni dron „Ohotnik“ sa stelt tehnologijom početkom proleća prvi put se vinuo u nebo, saopštili su izvori u avionskoj industriji Rusije.


Prema rečima izvora, „Ohotnik“ je prvi put poleteo sa piste Novosibirske fabrike za proizvodnju aviona. To nije bio pravi let, jer se podigao samo nekoliko metara, nakon čega je odmah sleteo.

Drugi izvor je naglasio da se ne radi o pravom testiranju letnih sposobnosti, već o proveri aerodinamike drona i njegovog upravljačkog sistema.


Informacije o konstruisanju „Ohotnika“ pojavile su se 2012. godine, kada se tvrdilo da su za stvaranje udarne bespilotne letelice težine do 20 tona zadužene kompanije „Suhoj“ i MiG.


Dizajn letelice podrazumeva opremanje po modularnoj šemi koja će omogućiti promenu tereta u zavisnosti od vrste borbene misije.


Maksimalna brzina letelice procenjuje se na 1.000 kilometara na sat. Letelica će biti uvedena u redove ratne avijacije do 2020. godine.


sputniknews.com
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije