Epl: Korona virus će poremetiti isporuke Ajfona

Tanjug

18. 02. 2020. u 22:43

Епл: Корона вирус ће пореметити испоруке Ајфона

AP Photo/Mark Schiefelbein

Kompanija Epl saopštila je danas da su proizvodnja i prodaja Ajfona pogođeni zbog koronavirusa, kao i da će isporuke širom sveta privremeno biti ograničene
Kompanija Epl saopštila je danas da su proizvodnja i prodaja Ajfona pogođeni zbog koronavirusa, kao i da će isporuke širom sveta privremeno biti ograničene.

Proizvođač Ajfona je prva velika američka kompanija koja je saopštila da će epidemija pogoditi njene prihode, ali nije otkrila za koliko, prenosi BBC.

"Ne očekujemo da ćemo ispuniti smernice o prihodima koje smo planirali za mart", navodi kompanija koja je u tekućem kvartalu ostvarila rekordne prihode od čak 67 milijardi dolara.

Kompanija je navela da će u Kini zbog zatvorenih prodavnica prodaja biti manja od očekivane.

"Sve naše prodavnice u Kini i prodavnice naših partnera su zatvorene. A prodavnice koje rade po skraćenom radnom vremenu nemaju veliki promet. Postepeno ponovo otvaramo što stabilnije i bezbednije", navela je kompanija.

Prema proceni analitičara, virus bi u prvom kvartalu u Kini mogao da smanji potražnju za pametnim telefonima, što je najveće svetsko tržište aparta, a epidemijom je pogođena i automobilska indistrija, koja ima probleme u lancu snabdevanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

rus

19.02.2020. 09:08

Huawei najbolji telefoni, Bolje da me špijunira Huawei kinezi nego Apple Ameri.