PRIJEDOR je dobio šesti mural, kojim su oslikane terase stambene zgrade na ulazu u Prijedor. Reč je o atraktivnom muralu pod nazivom "Gejm on", autora Prijedorčanina Ljubiše Pušca. Ovaj tehnički zahtevan mural, vedrih boja, inspirisan je kultnom video-igricom "Super Mario".

PROČITAJTE JOŠ - Zgrade umesto platna

- Oslikavanje je trajalo desetak dana. Vreme nas je dobro poslužilo da sve obavimo kako treba. Ovo je za mene bio jedan veliki izazov. Oslikao sam ga uz pomoć prošlogodišnjeg pobednika, Selvera Begića, a i sam sam asistirao na nekim od prethodnih murala, jer se ne bojim visine. Lik Super Marija iz kultne video-igrice bio je moja inspiracija i seća me na detinjstvo. Ponosan sam što se ovaj mural vidi prvi na ulasku u moj grad - priča autor pobedničkog murala Ljubiša Pušac.

On je, inače akademski slikar i profesor likovne kulture u školama u Omarskoj i Banjaluci. Za pobednički mural osvojio je plaketu i novčanu nagradu od 3.000 KM.

- Ovaj mural će se čitati na više načina u zavisnosti od udaljenosti. Kada budete daleko on će imati dekorativnu ulogu, a kada se približite možete da uživate u nekim sećanjima na detinjstvo - kaže predsednik Udruženja likovnih umetnika Prijedora i član žirija.

Ovaj mural pobednik je Međunarodnog konkursa koji nosi ime italijanske umetnice koja je autorka davno nastalog, prvog prijedorskog murala, oslikanog na Mašinskoj školi.