Tesla znao za tajnu letećih tanjira još 1911. godine (FOTO)

Dragan Vujičić

nedelja, 03. 09. 2017. u 21:01

Тесла знао за тајну летећих тањира још 1911. године (ФОТО)

Thinkstock

Naš čuveni naučnik svoju genijalnost dugovao je drevnim civilizacijama. Susreti sa hinduističkim "svecem" Vivekanandom izoštrili intuiciju našeg genija. Tesline mašine imale antigravitacione karakteristike

KADA je 2014. američki Kongres uklonio oznake tajnosti sa dokumenata FBI starih više od 100 godina, istraživači su se dokopali Patenta letećih mašina Nikole Tesle iz 1911. godine. Ove letelice, prema idejama srpskog naučnika, imale su neinercijalne i antigravitacione karakteristike identične onima na koje ukazuju istraživači fenomena NLO. Predviđene su da lebde, ali i da neverovatno ubrzavaju.

U novinarskom traganju za vezom između Tesle i tehnologija kojima ljudska vrsta još nije ovladala, koje je usledilo posle 2014, došlo se do intervjua koji je naš naučnik dao 15. oktobra 1911. "Njujork herald tribjunu":

- Moja mašina za letenje neće imati ni krila, ni propelere. Možete je videti na zemlji i da nikada ne pogodite da je to letelica. Biće u stanju da se kreće po volji kroz vazduh u svim pravcima savršeno bezbedno.

PRIČA o Teslinim letećim mašinama, međutim, otišla je i drugim tokom i došla je do vedskih spisa starih više od 30.000 godina. U Vedama se govori o više vrsta letećih mašina koje rade na istim principima.

Tesla se sa hinduizmom susreo 1893. godine. Izronile su fotografije našeg naučnika sa Svami Vivekanandom, hindu prosvetiteljem i reformatorom, koji je u Čikago došao iz Bengala na Svetski parlament religija, a ostao je tri godine. Hindu svetac zapadnoj civilizaciji doneo je jogu, meditaciju, oformio je nekoliko centara u SAD i bio je prva spona dve civilizacije. Na njegovim predavanjima o drevnim znanjima nekadašnjih civilizacija i hindu poimanju prirodnih zakona Tesla je bio redovan gost. Kada se Indijac vratio sa Zapada u prtljagu je nosio samo zajedničku fotografiju sa Nikolom Teslom, koja i danas stoji u njegovom hramu.

- Uprkos brojnim analogijama između Teslinih principa i vedske nauke i nesumnjivom uticaju hinduističkih učenja na njega, sasvim je nesumnjivo da je on došao do svojih spoznaja samostalno. Susreti sa Vivekanandom verovatno su samo inicirali njegovu maštu, izoštrili intuiciju i usmerili ga na istu adresu Morfogentskog polja - objašnjava inženjer Goran Marjanović, istraživač i sledbenik Teslinog dela u Srbiji.

On dodaje da je srpski naučnik bio upoznat sa terminologijom i osnovnim postavkama vedske filozofije. O tome, kaže Marjanović, svedoči i njegova prepiska sa hindu učiteljem tokom 1895. U njoj Tesla i Vivekananda raspravljaju o Teslinoj ideji da matematički demonstrira mogućnost da se sila i materija mogu svesti na potencijalnu energiju. Istina je i da je Vivekananda boravio u Teslinoj laboratoriji u Njujorku...

NAŠ sagovornik objašnjava da se u čudesnoj Sankiji, vedskom spisu starom oko 12.000 godina, nalaze opisani strukturni mehanizmi prirode koju nauka tek proverava ili naslućuje. Sankija svedoči da su ranije civilizacije znale za vrednosti mase svemira, njegov prečnik, Plankove konstante za brzinu svetlosti... U vedskim spisima crne rupe u svemiru opisane su baš kako ih danas tumači nauka. Ukratko, Sankija je jedinstvena teorija polja zasnovana na večnom harmoničnom oscilatornom stanju prostora koji nas okružuje. Rezonanca u kojoj živimo je izračunljiva po numeričkim aksiomima, a do istog "računa" došao je i Tesla.

- Sve svoje dileme i nedoumice rešio sam u Kolorado Springsu - podseća Marjanović na reči Nikole Tesle. Njegove mašine i sva Teslina nova fizika koja je nastajala od 1890. do 1943. ukazuje da je genije apsolutno dobro znao kako funkcioniše kosmos, Sunčev sistem, biljni i životinjski svet.

KADA su u pitanju letelice Nikole Tesle, inženjer Marjanović se vraća na zapise iz Sankije. Tvrdi da su u vedskim spisima opisani procesi "sticanja mase objekata čija se struktura menja od nemanifestovanih i nedetektibilnih do materijalnih struktura" i pod kojim uslovima se to događa. Tajna je u kosmičkim zakonima rezonance.

Nikola Tesla sa Svami Vivekanandom, hindu prosvetiteljem i reformatorom, u Čikagu, 1893. godine

- Sam Tesla razvijao je i patentirao više vrsta letećih mašina i to u godinama kada su prvi avioni leteli jedva nekoliko stotina metara - priča inžinjer. - Poznata su i u američkoj štampi ilustrovana njegova rešenja letelica koje se napajaju preko energetskih tornjeva kakav je bio u Vonderklifu, a koji su prema nacrtima našeg inženjera trebalo da budu razmešteni od Amerike preko Rusije i Amsterdama do Latinske Amerike. Slične tornjeve Tesla je planirao da postavlja i po brodovima na okeanu. U kasnijoj fazi, tornjevi mu za let nisu bili potrebni jer je predviđao da se letelice napajaju energijom iz jonosfere. Letelice koje bi koristile antigravitaciju poslednje su rešenje genija...

INVAZIJA NLO ZBOG NAŠEG GENIJA?!

TESLU je američki novinar Frenk Edvards u delu "Leteći tanjiri - ozbiljan biznis" (1966) optužio da je "vanzemaljcima javio da na Zemlji postoje razumna bića". Edvards kaže da su se 11 godina posle Teslinih eksperimenata u Kolorado Springsu leteći tanjiri pojavili u jatima, u toliko velikom broju kao nikada do tada.

U ovoj knjizi ugledni novinar piše o tome kako je srpski naučnik prvi i jedini čovek u istoriji koji je, nakratko, poremetio elektrostatičku ravnotežu Zemlje što je bilo dovoljno da na sve strane kosmosa, brzinom svetlosti, pojure elektromagnetni talasi. Prema Edvardsu, vanzemaljci su zato ponovo krenuli da "stražare" nad planetom zbog našeg naučnika i ne isključuje da su stupili sa njim u kontakt.

Goran Marjanović

SANKIJA

INŽENjER Marjanović za "Novosti" kaže da skoro tri godine proučava stranice vedskog spisa Sankija i da ne može da se načudi saglasnosti drevnih aksiomatskih principa i kosmogonije kakvu je razvio naš naučnik.

- Na Kolarcu na jesen održaću predavanje na ovu temu. Tesla, najveći intuitivni genije u istoriji čovečanstva, za svog života uspeo je da stigne do spoznaja koje su ranije civilizacije sakupljale možda i milion godina - kaže Marjanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Na Vučića naleteli prevejani kriminalci (FOTO)

Vranje: Sumnjivi doktorat oterao direktorku

Njegoš u palati beskuća

TRESLO SE KOREJSKO POLUOSTRVO: Pjongjang izveo šesto nuklearno testiranje? Razvija H bombu

A od ćerke Brigit džip "mercedes"

Od "jabučara" može da se živi

Dečji nestašluk opasan po život

Slobodan Marović: Stanković mogao da mi uništi karijeru

Komentari (16)

Mali

03.09.2017. 21:43

Neću da komentarišem stalno mi se muti u glavi ta antigravitacija i da čovečanstvo neće više koristiti individualna vozila sve će se zasnivati na kolektivitetu.

Prle i Tihi

03.09.2017. 22:07

Pravilno je ''Samkhja'' ali pošto Englezi nisu sposobni da to kažu kako treba, nastala je Sankija. Ovaj tekst vam je stvarno pravovremen i izvanredan! Bravo za Novosti!

Mile Damjanovic

03.09.2017. 22:48

Sada sam siguran da smo mi ljudi,. proterani u šupak kosmosa da ne bi smetali naprednijim vrstama.... 100 godina kriju nauku koja može da istrebi zagađenje zemlje fosilnim gorivima...

Aleksandar

04.09.2017. 01:15

Ma sve je predvideo, izracunao, napravio prototipe, samo nema nigde nicega. Sem bajki o njemu i njegovim izumima. Zao mi je sto je tako, ali svet nista od ovih ezotericnih izuma nije video. Samo price nekih ljudi koji ga "proucavaju" i sklapaju kockice kako im volja. Ovo je otislo predaleko, napravio pometnju u svemiru i pricao sa vanzemaljcima...

Јабре

04.09.2017. 10:33

@Aleksandar - А на чему пишеш мајсторе ? Да није "изумео" струју данас би слао ову поруку на голубу Новостима, или би бар заостајали неколико деценија ако не и цео век са технолошког видика јер би у супротном Едисон увео струју са једносмерним током.

А ти си

19.04.2019. 14:10

@Aleksandar - ,,Слажем се", јер у твојој фирми кажу да си,,препаметан", све знаш и умеш, само плата 300 еврића.

Jugoslava Pravdic

04.09.2017. 06:03

Ova konstatacija nije korektna: ,,Naš čuveni naučnik svoju genijalnost dugovao je drevnim civilizacijama. Susreti sa hinduističkim "svecem" Vivekanandom izoštrili intuiciju našeg genija''.

Утеривач

04.09.2017. 10:53

Дакле колико сам разу,мео Тесла није био генијални проналазач већ је само преписивао од ванземаљаца? Баш фино, још једна "теорија" како смо ми људи тупаве будале којима се "одозго" усађује некакво "васионско знање" ! Зашто на пример то исто не пишу за Ајнштајна или Гауса ?Шта је са сругим великим умовима ? Као да је Теслин рад имагинарнији од њиховог?! Најобичније циљано затупљивање народа!

Анштајн

19.04.2019. 14:07

@Утеривач - А за тебе је Ајнштајн геније?!

DraGON

08.09.2017. 22:46

Nas Veliki naucnik je sagledao stvari vek i po unapred ako ne i vise. Njegova vizija o antigravitacionom polju, odnosno relaciji da se sila i materija mogu svesti na potencijalnu energiju je samo pocetak jedne velike i nove ideje da covevanstvo sagleda Teslino razumevanje energije.