SAVET Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju odlučio je tajnim glasanjem da Svetlana Trajković više nije direktorka ove visokoškolske ustanove.

Glasanje je usledilo nakon što su članovi Saveta upoznati sa tekstom Upozorenja Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Republike Srbije, od 7. jula ove godine. Komisija je utvrdila da je Svetlana Trajković stekla diplomu doktora nauka na neakreditovanoj Privrednoj akademiji - Samostalnom nedržavnom univerzitetu u Novom Sadu, odnosno njenom Fakultetu za menadžment (FAM) u Novom Sadu.

Savet je na sednici za v. d. direktora Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju izabrao dr Ljiljanu Đorđević, koja će na ovoj dužnosti ostati do raspisivanja konkursa i izbora novog direktora.

Prema rečima grupe profesora Visoke škole, koja je javnosti predočila dokumente koji doktorat Svetlane Trajković dovode u pitanje, Komisija za akreditaciju je ovakav stav zauzela postupajući po zahtevu škole u postupku akreditacije novog studijskog programa - Inženjerstvo zaštite životne sredine.

Ovim činom stavljena je tačka na agoniju i pravno nasilje koji su u školi trajali godinu dana, čime je Svetlana Trajković dovela ustanovu na rub propasti - kaže Dragan Mišić, predsednik Sindikata obrazovanja u školi.


OSPORENA JOŠ JEDNA

Prema rečima Dragana Mišića, Komisija za akreditaciju je osporila i školsku spremu Ljiljane Stošić Mihajlović, dosadašnje predsednice Saveta škole, uz čiju pomoć je Trajkovićeva, kako je rekao, "sprovodila samovlašće i torturu u ovoj ustanovi".


PROČITAJTE JOŠ:

A od ćerke Brigit džip "mercedes"

Od "jabučara" može da se živi

Dečji nestašluk opasan po život