Raskol u opoziciji: Demokratska omladina DS napušta SZS, ne mogu zajedno sa Dverima

Tanjug

22. 01. 2020. u 12:40

Раскол у опозицији: Демократска омладина ДС напушта СЗС, не могу заједно са Дверима

Foto: Društvene mreže

Mlade demokrate smatraju da DS treba da bude u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba da bude deo tog istog saveza
Demokratska omladina saopštila je da će se isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok, kako kažu, ne bude jasno da li Savez za Srbiju podržava delovanje Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića, koje označavaju kao radikalsko.

Omladina DS u saopštenju navodi da je u više navrata osudila postupke Dveri, smatrajući da zanemaruju činjenicu da politički deluju unutar SzS, dok je, kažu, Obradović napadom na sve demokrate i Dragoljuba Mićunovića naneo nesagledivu štetu u borbi protiv aktuelne vlasti.

Pročitajte još: Lider SSP sprema zamku političkim saveznicima: Đilas ipak izlazi na izbore?

Mlade demokrate smatraju da DS treba da bude u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba da bude deo tog istog saveza.

- Uprkos naporima, apelima i zahtevima da se ova situacija reši, a koje smo upućivali kako liderima SzS, tako i predsedniku DS, Demokratska omladina će se zbog svega ovoga isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju - stoji u saopštenju.

Dodaju da u DS nije bilo, niti će, kažu, biti podobnih i nepodobnih, kako, kažu, Obradović i Dveri pokušavaju da ih označe, jer je to ono što ih čini demokratama - sloboda mišljenja kao osnovno ljudsko pravo.

Omladina DS navodi i da je Obradović juče nastavio sa uvredama upućenim funkcionerima DS, ponovivši sve uvrede na račun profesora Mićunovića, dodatno vređajući i poslanike i time, kažu, "vređajući prošlost i sadašnjost DS".

Navode i da je DS poslednjih dana jedina meta napada i predstavnika vlasti i onih koji, kažu, "monopolišu pravo da govore u ime opozicije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

marina

22.01.2020. 12:59

Koliko sam cula, u DS postoje tri struje i jako je veliki raskol, a opstinski odbori vec mesecima nemaju sastanke a veliki broj se i raspao jer nemaju dovoljan broj clanova.

Marko

22.01.2020. 13:00

Još jedan razlog da se brane bojkotom. Nema tu sloge, jedinstva, plana ni programa.

Dend

22.01.2020. 13:20

Omadina DS su pametni obrazovani i dobro znaju da reciklažom se ne dobija bolje, kvalitetnije od recikliranog pa samim tim nisu ni za "reciklažu" bivših "dokazanih" političara !

d

22.01.2020. 13:25

jedina opozicija je narod i za sada, bosko, a sto se tice "demokratske omladine" to su isti paraziti kao djilas, tadic i vucic, laznjaci

Tinaja

22.01.2020. 14:05

Od SzS nece ostati nista do Aprila, dobro je sto omladina razume da opozicija nikako ne treba i ne sme da im bude primer

marija

22.01.2020. 14:27

A ko moze da Djilasom i Obradovicem koji zele da budu apsolutni vladari svega u Srbiji.

milan

22.01.2020. 14:32

Ova, a ni mnogi drugi raskoli opozcije nisu začuđujući, budući da nemaju ni programe ni planove koji su ohrabrujući.

Nn

22.01.2020. 16:39

Svi su oni delovi pogresne slagalice, pokusali su na silu da se uklope vodjeni jedinim zajednickim ciljem- da sruse Vucica, ali svako od njih se bori za sopstvene interese, ne zanima ih ni narod ni drzava.

Mica

22.01.2020. 19:08

Zamislite da stavite vuka, lava i tigra u isti kavez!? Ne ide. Oni ne mogu ni sami sa sobom da izadju na kraj, a kamoli svi zajedno!

Uki

22.01.2020. 19:13

Nista iznenadjujuce,ko bi sa opozicijom jos mogao da saradjuje,niko normalan naravno.Smesni su,uzas!!!

Nena

23.01.2020. 06:44

U opoziciji je raskol pšrisutan odavno, samo što je sada daleko dublji nego ranije.