IZA najava pojedinaca iz "Jedan od pet miliona" da bi ovaj pokret, ipak, mogao da izađe na izbore, krije se "igra" Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde, kako bi u parlament "ugurao" svoje ljude, a ne poslanike Vuka Jeremića, DS i Dveri - poručuju iz vladajućeg SNS. Naime, aktivistkinja pokreta "Jedan od pet miliona" Valentina Reković poručila je juče da će oni izaći na predstojeće parlamentarne izbore, ukoliko potpisnice Sporazuma sa narodom Nova stranka Zorana Živkovića, i Stranka moderne Srbije (SMS), "ne održe svoju reč i ne proglase bojkot u narednih sedam dana".

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov odmah je na "Tviteru" prokomentarisao da iza svega stoji - Đilas:

- Znači, u Skupštini neće biti nijedan poslanik Jeremića, DS, Dveri i ostalih, već samo Đilasovi omladinci! I još ih je sve uverio da je to u njihovu korist i da se tako ruši Vučić! Kakvi zumbuli, 'lebe mekani!

On je za "Novosti" poručio da je očigledno da Đilas pokušava da prevesla sve svoje političke saborce:

- Naterao ih je da se javno zakunu da neće učestvovati na izborima, a sada u politički ring pušta svoje omladince da pokupe njihove glasove.


Pročitajte i:I zvanično u proceduri: Smanjenje izbornog cenzusa sa pet na tri odstoOglasio se i Aleksandar Stevanović, iz SMS, takođe na "Tviteru":

- Ja sam zbunjen. Stalno nam govore da smo beznačajni, a sad nema ništa od bojkota bez nas. Ma, izađite omladinci na izbore šta god da mi u SMS i Novoj odlučimo.