Automatskom puškom ubio zeta i unuka: Nenad Ronić osuđen na 40 godina zatvora

V.Đ./Novosti online

utorak, 03. 03. 2020. u 11:08

Аутоматском пушком убио зета и унука: Ненад Ронић осуђен на 40 година затвора

Nenad Ronić

Tužilaštvo je zastupalo optužnicu da je u pitanju teško ubistvo, dok je odbrana Ronića pokušala da to delo predstavi kao ubistvo
ZAJEČAR – Viši sud u Zaječaru objavio je nepravosnažnu presudu kojom je Nenad Ronić (64) osuđen zbog teškog ubistva na kaznu zatvora od 40 godina zatvora. Ronić je, sredinom jula, hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke Monike, i svog unuka Ivana Ronića (19).


Tužilaštvo je zastupalo optužnicu da je u pitanju teško ubistvo, dok je odbrana Ronića pokušala da to delo predstavi kao ubistvo. Sud je, ipak, doneo odluku da Nenad naredne četiri decenije provede iza rešetaka.


Nenad, je tada, hicima iz "kalašnjikova", naneo teške ozlede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana, kojoj su meci ušli u predelu levog kuka i zaglavili se u telu, dok je svog drugog unuka Benjamina Ronića (15) rafalom "isekao" po nogama.


- Čuo sam da su se Nenadovi unuci po sinu i ćerki potukli – ispričao nam je tada očevidac Božin Simić. – Ivan je, navodno, tada udario svog brata od strica K.R. zbog čega je ovaj potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk po sinu preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje ćerke.

Nenad je tu napao ćerku da je njen sin ubio K.R. Monika je pokušala da ga ubedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša ozleda, ali je otac nije slušao.

PROČITAJTE JOŠ: UNUKA ZLIKOVCA IZ KNjAŽEVCA: Pobegla sam sa bebom, hteo je i nju da ubije

- Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka – nastavio je naš sagovornik. – Seo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod ćerke. Mislim da je imao nameru da ih sve pobije.

Nenad je odmah ubio Jastreba i Ivana, dok je Romanu i Benjamina teško ranio. Nakon što mu je Stefanović oteo pušku, Ronić je pobegao, ali je ubrzo uhvaćen.