Vlasnik najveće plantaže marihuane u Evropi ostaje iza rešetaka: Koluviji i saradnicima još mesec dana pritvora

NovostiOnline/N.B.

utorak, 14. 01. 2020. u 14:42

Власник највеће плантаже марихуане у Европи остаје иза решетака: Колувији и сарадницима још месец дана притвора

Foto MUP

Istraga o zapleni rekorne količine marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" još traje
VEĆE Specijalnog suda u Beogradu prihvatilo je predlog Tužilaštva za organizovani kriminal i Predragu Koluviji, većinskom vlasniku Kompanije "Jovanjica" produžilo pritvor za još 30 dana. Ista odluka, doneta je i za još osmoro osumnjičenih, zaposlenih u ovoj kompaniji.

Svi oni uhapšeni su 14. novembra prošle godine, a na teret im se stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici MUP Srbije su, po nalogu TOK, ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" nedaleko od Stare Pazove, i kako je saopšteno, tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Do sada je u Utužilaštvu saslušano oko 60 svedoka, a saslzušanja su nastavljena i ove nedelje. Izdato je na desetine naredbi i obavljeni su brojni pretresi i veštačenja. Pojedina veštačenja i dalje traju zbog obimnosti posla.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Деки

14.01.2020. 18:34

А да ли је и окопавање кривично дело? Односно, јавна подршка органској производњи дотичног господина?