HAPŠENjE ZBOG TROSTRUKOG UBISTVA U NOVOM SADU: Begunca odao uključeni TV (FOTO)

Lj. PRERADOVIĆ

ponedeljak, 27. 05. 2019. u 12:14

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ТРОСТРУКОГ УБИСТВА У НОВОМ САДУ: Бегунца одао укључени ТВ (ФОТО)

Mesto zločina Foto Tanjug

Goran Janković je osumnjičen da je nasmrt izbo ženu, tasta i taštu. Skrivao se na brodu u koji je provalio. Policiji rekao da je živeo na čipsu i čokoladicama

U AKCIJI novosadske policije, u ponedeljak je, pola sata pre podneva, na Ribarskom ostrvu kod Brodogradilišta, posle trodnevne neprekidne intenzivne potrage, uhapšen Goran Janković (37), osumnjičen za trostruko ubistvo. On se tereti da je prošlog petka udarcima čekićem nasmrt pretukao suprugu Mirjanu Janković (32) i njene roditelje Nadu (57) i Branislava Pajića (57). Monstruozni zločin se dogodio naočigled njegovih i Mirjaninih maloletnih sinova.

Pročitajte još - SRBIJA ŠOKIRANA ZLOČINOM U NOVOM SADU: Ujko, tata je ubio mamu, baku i deku

Time su pale u vodu spekulacije o tome da je možda izvršio samoubistvo ili uspeo da se domogne granice i pobegne u inostranstvo. Ispostavilo se da je jedan od mogućih scenarija - da se nalazi na nekom skrovitom mestu, bio tačan.

Pročitajte još - TROSTRUKI UBICA: Uspeo da pobegne preko granice?

Na brodu usidrenom na Ribarcu na Dunavu, njega je, kako saznajemo, u ponedeljak u prepodnevnim satima video sin Novosađanina koji koristi to plovilo. Na vratima broda nisu bili vidljivi tragova obijanja, pa se veruje da je ulazio i izlazio kroz prozor. Odmah je alarmirana policija, koja se već nalazila na Ribarcu i pretraživala teren. Njeni pripadnici su munjevito reagovali i uhapsili osumnjičenog. U džepu su mu pronašli nož, ali nije pokušao nikoga da povredi, niti se opirao kada su mu stavljali lisice na ruke.

UZORNE PORODICE POZNANICI i Goranove i Mirjanine porodice, i za jedne i za druge kažu da su bile vredne, radne i poštene. Nada i Branislav su držali kafane u Futogu i na Novom naselju, dok Goranov otac ima kamion i bavi se prevozom. Pojedini, međutim, kažu da su trzavice u Goranovom i Mirjaninom bračnom životu bile višegodišnje, i da ga je ona već jednom, posle rođenja prvog deteta, napustila, ali su se ubrzo pomirili. Ponovo je od njega otišla 10. maja i sa decom se sklonila kod roditelja. Njemu je, navodno, teško palo to što je supruga odvela mališane.

Prema pričama vlasnika plovila na tom delu Dunava, uhapšeni je prethodna dva dana proveo na brodu na kojem je uhapšen. Lađari su, navodno, u subotu videli nekog čoveka kako sedi na pramcu, ali nisu obraćali pažnju na to. Nisu ni sumnjali da bi to mogao biti čovek za kojim se traga.

- Mislili smo da je neko od poznanika vlasnika brodića došao da boravi na vodi, jer nije neuobičajeno da se dozoli prijateljima da dođu kad nema vlasnika - ispričao je jedan od lađara. - U nedelju uveče neko je primetio da je u brodiću uključen televizor i o tome je obavestio vlasnika, misleći da je ovaj zaboravio da ga isključi po polasku, jer nije imao običaj da noćiva na Dunavu.

Ovaj je, kako dalje pričaju brodari, poslao sina i on je isključio televizor, posle čega je otišao. U brodiću tada nije bilo nikoga.

- U ponedeljak ujutro je, međutim, taj mladić ponovo došao na brodić da proveri da li je sve u redu - nastavlja dalje lađar. - Unutra je zatekao njemu nepoznatog čoveka, te je odmah alarmirao policiju, koja je već pretraživala taj teren. Prilikom hapšenja, osumnjičeni se nije opirao, i navodno im je sam rekao da se tu nalazio već dva dana. Jeo je i pio ono što je našao, čips i druge grickalice i čokolade.

Osumnjičeni za trostruko ubistvo je odmah sproveden u službene prostorije novosadske policije i po nalogu nadležnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Posle toga, on će uz krivičnu prijavu, koja ga tereti za teško ubistvo, biti doveden na saslušanje.

Janković se sumnjiči da je 24. maja u jutarnjim satima u kući u Ulici Petefija Šandora 156 b udarcima čekićem po glavi usmrtio suprugu Mirjanu, tasta Branislava Pajića, a zatim i taštu Nadu Pajić, posle čega je pobegao. Sve raspoložive jedinice novosadske policije i žandarmerije su tragale za osumnjičenim, a u poteri je bio angažovan i helikopter koji je svakodnevno nadletao grad i širu okolinu. Policijske patrole su bile vidljive na svakom koraku.

Janković je do kuće Mirjaninih roditelja u novosadskom naselju Telep došao i pored mere zabrane prilaska i komuniciranja, koja mu je izrečena 11. maja, kada ga je supruga prijavila za nasilje u porodici. On je, kako se sumnja, u nastupu ljubomore i revoltiran što ga je Mirjana napuistila i odvela decu, došao da se sa njom raspravi. U trenutku stravičnog ubistva u kući su bila njihova dva sina uzrasta od deset i tri godine.

Stariji dečak je posle stravičnog zločina preko telefona pozvao ujaka i rekao da su mama, deda i baka ubijeni. Policijska patrola je za svega nekoliko minuta bila tu, ali je osumnjičeni uspeo da pobegne i krio se sve do prepodnevnih sati 27. maja.

"GOLF" NAĐEN ISTOG DANA

JANKOVIĆ je, kako su "Novosti" već pisale, vozio "golf 2", koji je pre godinu dana kupio od jednog poznanika. Taj automobil je, kako saznajemo, pronađen istog dana kada je otkriveno trostruko ubistvo. Nalazio se nedaleko od njegove porodične kuće u Adicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Тика земунац

27.05.2019. 13:24

Овај нечовек заслужује смртну казну али због сулуде Америке (САД) поједине земље су у проблему да реше своје унутр. проблеме до којих је дошло због начина живота који, опет, диктирају САД. Прво су нам санкцијама матреијално уништили порододице, традиционално добре и моралне, доводећи нас у ситуац. да не знамо како да прехранимо и одржимо породицу, а пре свега децу, затим су, преко разних НВОЛГБТ пљунули на наш морал, третирајући најгоре људске примере као ТВ. звезде. Последице су катастрофалне!

BOŽA ZEMUNAC

27.05.2019. 13:34

Sve je ovo lepo uređeno.Ali nema smrtne kazne.A uzeo je tri života.Tuga.

N SAD

27.05.2019. 15:12

Ovaj covek pardon necovek zasluzuje ostru kaznu, ali ne i smrtnu kaznu. Ja nisam za to da Srbiju pretvaramo u ubicu.

Sneki

27.05.2019. 16:13

Za njega kao i za sve ubice bez obzira koga su ubili treba osuditi na smrtnu kaznu.