"GDE te dovedoh, sine moj! Da mi je da te još jednom zagrlim, pa da odmah umrem. Ustani sine da čuvaš svoju sestricu, kao što je ona čuvala tebe kada si bio mali. Hoću da legnem tu umesto tebe." Ovim rečima se na groblju u niškom naselju Brzi Brod Milena Savić, majka sedmogodišnjeg Jovana Savića, oprostila od svog najmilijeg. On je stradao u četvrtak dok se sankao u ulici ispred kuće. Sankama je podleteo pod auto koji je prolazio poprečnom ulicom.

Brojni rođaci, komšije, prijatelji, koji su došli da odaju Jovanu poslednji pozdrav, nisu krili suze. Nesrećni mališan sahranjen je u belom kovčegu, a na njegovom grobnom mestu ostavljen je beli krst.

Prethodno je u dvorištu porodične kuće Savića u ulici Radikinski put održano opelo.

TRAGEDIJA U NIŠU Iskrao se na sankanje, stradao pod kolima (FOTO)

- Ne postoje ljudske reči koje bismo uputili porodici kako bismo ih utešili. Mali Jovan okupio nas je ovde na poslednji pozdrav. Danas je udružen sa anđelima nebeskim. Neka mu je večna slava - rekao je sveštenik.

Kolona ljudi koji su želeli da izjave saučešće neutešnim roditeljima, sestri, baki i deki, protezala se duž cele ulice. Nakon opela, tužna povorka krenula je sa cvećem i svećama put seoskog groblja.

Na čelu povorke sestra, privija uz grudi bratovljevu sliku i ponavlja kroz suze: - Mog Joce više nema, vrati se, bato.

NESREĆA KOD PEĆINACA: Nastradao 16-godišnjak (FOTO)

Na izlazu iz ulice, gde i dalje stoje polomljene sanke, i juče je prolazila tužna kolona. Komšije su ponovo palile sveće.

U jednom trenutku majka je zastala i okrenula se ka mestu nesreće:

- Kako ću pored ovog mesta da prolazim svaki dan?

Mesto gde je Jovan podleteo pod auto


HTEO JE SAMO DA SE IGRA

JOVAN Savić nastradao je u četvrtak nekoliko minuta posle podneva kada je na sankama nizbrdicom iz sokaka izletao na glavni put i uleteo ispred prednjeg levog točka putničkog automobila marke "ford". Od zadobijenih povreda, stradao je na licu mesta.

Dečaka je neposredno pre toga doveo iz škole deda Novica i uveo u kuću, ali se mališan odmah potom iskrao, pronašao saonice koje su bile sakrivene iz straha da ne ode da se zabavlja niz strmu ulicu. Sa Jocom je bila i drugarica, ali je par sekundi pre nesreće pala sa svojih sanki koje su takođe podletele pod auto.

TUGA Porodica i prijatelji ispratili na večni počinak Jovana Savića


VOZAČ NA SLOBODI

IVICA Đokić (39), vozač "ford mondea" pod kojim je u četvrtak dečak smrtno stradao, u trenutku nesreće nije bio pijan, pokazao je alko-test, saznaju "Novosti". Takođe, njegovo vozilo bilo je ispravno, a vozio je veoma sporo zbog poledice, pa je oslobođen krivice za tragediju. Njegovu priču pročitajte OVDE.