JOVAN Savić (7) poginuo je danas oko 12.30 dok se sankao ispred svoje kuće na u Radikinskom putu u Nišu, kada je podleteo pod auto koji je prolazio poprečnim putem. Na sankama je bio sa drugaricom, ali je ona pukom srećom preživela, jer je zbog brzine nekoliko sekundi pre tragedije pala sa sanki, koje su podletele pod auto, saznaju "Novosti".

Bezazlena dečja igra u trenutku je zavila u crno porodicu Savić, koja pored Jovana, inače učenika Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić", ima i stariju ćerku. Jovan je obožavao da se igra i radovao se snegu. Požurio je da se posle škole još malo sanka dok se ne otopi sneg.

PROČITAJTE JOŠ: NESREĆA KOD PEĆINACA: Nastradao 16-godišnjak (FOTO)

Nažalost, spuštajući se niz strmu ulicu, podleteo je pod auto "ford mondeo", za čijim je volanom bio komšija Ivica Đ. (39), a Hitna pomoć, koja je ubrzo stigla, mogla je samo da konstatuje smrt mališana. Jovan je sankama pojurio niz zaleđeni sokak, ali nije bio u stanju da ih zaustavi. Uleteo je u prometniju saobraćajnicu, koja je prečica do Niške Banje, pa je vozači često koriste.

Čovek koji je prvi pritekao u pomoć još je u šoku od prizora koji je zatekao.

- Komšinica je došla do mene kući i rekla da je dete povređeno. Kada sam sišao po njega, imao sam šta da vidim. Zapravo, video sam ono što ne treba. I ja imam decu, ovo je užasna tragedija - priča kroz suze komšija.

Dečakov ujak Nebojša Grozdanović kaže da su roditelji krili sanke od deteta, jer su znali da ulica nije bezbedna za takvu vrstu igre, ali da se dečak iskrao i uzeo sanke.

Ulica kojom se dečak spuštao kada je naleteo automobil

PROČITAJTE JOŠ: Otišao da nahrani svinje pa preminuo

- Sa drugaricom je otišao da se igra odmah nakon što ga je deka doveo iz škole. Istraga će utvrditi šta se tačno desilo. Čuo sam da je povređen i nadao sam se da je živ. Međutim, njemu nije bilo pomoći - priča u neverici dečakov ujak.

Policija vrši uviđajUlica kojom se dečak spuštao kada je naleteo automobil

VOZAČ PUŠTEN KUĆI

JAVNI tužilac Andrija Ivić obavio je uviđaj na licu mesta i preduzeo sve mere radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do ove tragedije, ali prema prvim informacija, ne postoji krivična niti bilo koja druga odgovornost vozača.

Kako nam je potvrdila Olivera Mijalković, portparol Osnovnog javnog tužilaštva, vozaču nije određen pritvor i on je nakon saslušanja pušten kući.

- Naložena je sudska obdukcija da bi se utvrdio tačan uzrok smrti dečaka. Takođe, vozaču je uzeta krv za testiranje na alko-testu, a vozilo kojim je upravljao poslato je na vanredni tehnički pregled - kaže Mijalkovićeva.