Od Ljiga do Preljine saobraćaj se vraća na Ibarsku tokom narednih 10 dana

Z. R.

07. 08. 2019. u 18:59

Од Љига до Прељине саобраћај се враћа на Ибарску током наредних 10 дана

Foto Tanjug

Postojeći auto-put se zatvara kako bi se spojio sa novim deonicama od Obrenovca do Ljiga. Za vikend se očekuju gužve zbog Sabora u Guči i smene turista

VOZAČI će se od četvrtka, 8. avgusta, u sedam sati ujutru, i na deonici od Ljiga do Preljine vratiti na Ibarsku magistralu. Ovaj deo Koridora 11, koji je otvoren za saobraćaj u novembru 2016. godine, biće zatvoren do 18. avgusta. Postojeći auto-put se zatvara kako bi se spojio sa novim deonicama od Obrenovca do Ljiga.

Putnicima na ovoj trasi tokom narednog vikenda će biti potrebno veliko strpljenje, jer se očekuju gužve, pošto se održava Sabor trubača u Guči, ali i smena turista koji putuju ka Crnoj Gori. Dodatni problem je što za Ibarsku magistralu ne postoji alternativni pravac, pa su čekanja u kolonama neminovna, tako da vozačima preostaje da budu oprezni i strpljivi.

Pročitajte još - Mihajlović: Zabrujaće i na Koridoru 11

Kako su najavili iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije", jedini deo Koridora 11 koji je do sada i pušten u saobraćaj biće zatvoren u sedam sati ujutru, a svi kamioni, autobusi i automobili biće preusmereni na Ibarsku magistralu. U "Putevima" navode da je urađen projekat saobraćajne signalizacije, koja će vozače na vreme obavestiti o izmenama. Nakon povezivanja deonica, u saobraćaju će biti ukupno 103 kilometra punog profila od Obrenovca do Čačka, što bi turistima koji letuju na Jadranu trebalo znatno da olakša i ubrza putovanje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova najavljuju da će pripadnici MUP u Čačku tokom 59. sabora trubača u Guči biti na svim prilazima i da će pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju.


Pročitajte još - Premijer: Koridor 11 gotov naredne godine

- Presretači će kontrolisati brzinu i nepropisno preticanje, a na putevima od Čačka ka Guči saobraćajne patrole će proveravati ispunjenost uslova za učestvovanje u saobraćaju - najavljuju u MUP-u Srbije. - Predviđeno je i alko-testiranje vozača na svim izlazima iz Guče, a oni koji budu upravljali vozilom pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja. Vozači kod kojih se utvrdi više od 1,21 promil alkohola u krvi, biće zadržani do 12 sati. Policijske patrole će noću uključivati plava rotaciona svetla i na taj način dodatno upozoravati vozače.

POPUSTIO POTPORNI ZID

NEPUNE tri godine od otvaranja deonice Ljig - Preljina popustio je jedan potporni zid. Na sajtu "Puteva Srbije" objavljena je informacija da će se do početka septembra izvoditi radovi na njegovoj sanaciji.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

MILOŠ

07.08.2019. 21:40

Nije problem samo da se uradi. Saobraćaj u Srbiji posle otvaranja će biti mnogo mnogo bezbedniji i lakši. Svaka čast !!!

изанђао пут

08.08.2019. 02:07

А како до Обреновца? Гужва, лош пут, боље Ибарском.

Ante

09.08.2019. 09:49

Наам се да ће том приликом обелоданити, ко је крив за поправку пута од од Лајковца до Уба, која ће грађане коштати 13 милиона Еур-а!