Zbog greške poslodavca, bila bez ikakvih primanja: Snežani posle godinu dana stigla zaslužena penzija

I. MITIĆ

03. 12. 2019. u 20:30

Због грешке послодавца, била без икаквих примања: Снежани после годину дана стигла заслужена пензија

Snežana Ilić Foto I. Mitić

Nastavnicu iz Vlasotinca posle u utorak obradovalo rešenje iz republičkog PIO Fonda

NA adresu Vlasotinčanke Snežane Ilić, a posle pisanja "Novosti", stiglo je rešenje o njenom penzionisanju!

Ova žena je zbog greške poslodavca, prethodnih godinu dana bila bez ikakvih primanja. Platu nije primala jer je sa školom "Desanka Maksimović" u Grdelici, u kojoj je radila kao nastavnik ruskog jezika, dobrovoljno raskinula radni odnos. A, penziju nije dobila, iako je ispunjavala uslove, pošto je sa osiguranja odjavljena dan kasnije nego što je trebalo. Posle 32 godine radnog staža Snežana je tako mesecima preživljavala radeći sezonske poslove i pokušavajući da pravnim sredstvima izađe iz beznadežne situacije u kojoj se našla.

Bila je primorana da tuži školu, dok su je u Penzijskom fondu službenici uveravali da ne mogu da postupaju u njenom predmetu i da moraju da čekaju sudsku odluku. Snežana je u međuvremenu ispunila i novi uslov za penzionisanje, pa je na njenu adresu stiglo rešenje u kojem se navodi da je od 11. juna ove godine u penziji.

Pročitajte još - Da bi preživela čisti grobna mesta, brala je i maline: Umesto u penziji, nastavnica zbog tuđe greške u - nadnici!

- Hvala "Novostima" i svima koji su pomogli, što ću moći da preživim ovu zimu. Stiglo mi je rešenje, pa sad čekam prvu isplatu, kao i prinadležnosti koje mi pripadaju od dana penzionisanja - zadovoljna je Snežana ishodom "borbe" koju je vodila.

Ona, međutim, neće odustati od spora sa školom koja joj je, kako ističe, zbog administrativne greške napravila pakao od života. Od stalnog nerviranja dobila je i tremor.

- Odjavili su me dan kasnije nego što je trebalo, pa su se uslovi za penzionisanje promenili. Očekujem da sud to konstatuje i da se reguliše i taj period mog života koji sam provela u nadnici da bih preživela - zaključuje Snežana.

Veruje, kaže, da su pravo i pravda na njenoj strani, ali ipak strahuje od gubitka spora odnosno od eventualnih troškova sudskog postupka koji, s obzirom na to da je reč o radnom sporu, predugo traje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije