Dr Životije Đorđević:Oko 80.000 ustaša bilo u Titovim uniformama, Hrvati su prodavali iskopane oči Srba!

Dragan Vujičić

24. 04. 2016. u 10:30

Najstariji istraživač ustaških zločina o NDH, zloglasnom logoru Jasenovac, Titovom ignorisanju zlodela, stravičnom nasleđu...

Др Животије Ђорђевић:Око 80.000 усташа било у Титовим униформама, Хрвати су продавали ископане очи Срба!

Dr Životije Đorđević

MI, Srbi, nemamo prečeg posla nego da popišemo svoje žrtve u 20 veku. Jedini smo narod u Evropi koji ovaj posao nije uradio. Moramo da popišemo poginule, po imenu i prezimenu, da obeležimo sva srpska stratišta na teritoriji bivše SFRJ, po logorima drugih zemalja gde su Srbi odvođeni... da utvrdimo ko je sve, decenijama, onemogućavao da se srpske žrtve znaju. Ovako, za "Novosti", govori dr Životije Đorđević (94), najstariji istraživač zločina nad Srbima, za koga kažu da je istražio, proučio i analizirao svu dostupnu građu o stradanju srpskog naroda u 20. veku.

Đorđević se NDH-azijom, Drugim svetskim ratom i poratnim stradanjima svog naroda bavi punih 75 godina. U nekadašnjoj, zajedničkoj državi važio je za najoštrijeg polemičara i protivnika revizije istorije, odnosno umanjenja srpskih žrtava. Đorđević ponavlja da su u Drugom svetskom ratu ukupni demografski gubici Srba iznosili 1.820.000 ljudi. Ubijeno je njih 1.607.000, 57.000 ih je proterano, a 156.000 srpske dece nije rođeno. U odnosu na druge narode u SFRJ, Srbi su, kazuje dr Đorđević, činili 90 odsto žrtava.

* Kako danas gledate na 75 godina obeležavanja Jasenovca u Hrvatskoj?

- Ponovo nema odgovora na pitanje zašto su se partizanske jedinice u Jasenovcu pojavile tek početkom maja, 10 dana pošto su ustaše 22. aprila 1945. napustile logor. U to vreme Titova vojska je imala 57 divizija. Nemci su se povukli iz Srbije 1944, a više od šest meseci Jasenovac je radio punom parom. Za tih šest meseci i ustaški oficiri preobučeni u partizane vodili su u juriše srpsku mladež na Sremskom frontu. Nema odgovora ni na pitanje zašto čuveni partizanski avioni "kukuruzari" (Il-2) nisu sa Sremskog fronta doletali do Jasenovca da makar mitraljiraju ustaške straže.

PRODAVALI SRPSKE OČI * MALO je Hrvata koji su bili svesni strašnog zločina i greha nad Srbima?
- Nikola Pavelić, diplomata Kraljevine Jugoslavije, Ivanu Šubašiću, članu Vlade u egzilu, maja 1942. o zlodelima ustaša je napisao: "Kada civilizovani svet za to sazna, revolt i indignacija biće takvi da ja ne znam šta će biti sa nama Hrvatima. Samo jedan detalj, po ulicama hrvatskih gradova nuđene su na prodaju sakupljene iskopane oči Srba: po trideset i četredeset očiju odjednom."

* Vi, čini se, imate odgovore na ovakve istorijske nedoumice?

- Jedan od takvih odgovora je, recimo, Titovo uputstvo opunomoćenim predstavnicima Vrhovnog štaba od 2. jula 1943. da se svim hrvatskim vojnicima koji se predaju garantuje bezbednost, da im se priznaju činovi stečeni u formacijama u kojima su bili, pa, zatim, omogući napredovanje i da se takvi upotrebe protiv četnika u istočnoj Bosni. Do 6. aprila 1944. oko 80.000 NDH vojnika je prešlo u partizanske redove.

* Aktuelna hrvatska vlast i ove godine govori o 80.000 pobijenih u ovom logoru?

- Iz više stotina izvora dolazi se do zaključka da je ovde ubijeno više stotina hiljada Srba. Ta brojka ide od 700.000. do 1.000.000. Recimo, general Aleksandar Ler, komandant za jugoistok, 1943. obaveštava Berlin da je do febrauara 1943. umoreno 400.000 Srba, zatim, SS general Ernst Fik 15. marta 1944. izveštava nadređenog Hajnriha Himlera da je u logorima u NDH poklano do 700.000 ljudi... Krajem 1944. nemački opunomoćeni general u Hrvatskoj Edmund Glez fon Horstnau piše o 750.000 pobijenih Srba... To su činjenice koje se ne mogu sakriti.

* U Hrvatskoj tvrde da je bilo "nemoguće pobiti toliki broj Srba, jer ih nije toliko bilo na teritoriji NDH"?

- Za one koji ne mogu ni danas da izračunaju broj Srba 1941. u NDH citiram ustaškog ministra Mileta Budaka na prvoj njegovoj konferenciji za štampu: "Za njih (Srbe), mi imamo tri miliona metaka." Ministar pravde NDH Milovan Žanić 2. juna 1941. u Novoj Gradiški izneo je nacionalni program Pavelićeve države: "Nova država, naša zemlja je samo za Hrvate i ni za koga drugog. Nema puteva, nema načina koje mi Hrvati nećemo da upotrebimo da našu zemlju učinimo zaista našom i da je počistimo od pravoslavnih Srba."

BROJKE SE NE MOGU SAKRITI * KAŽETE da stotine izvora iz strane i naše literature o prirodi NDH svedoče o stravičnim zločinima?
- U zapisniku od 18. maja 1945, koji je napravila Anketna komisija Zemaljske komisije Hrvatske, a koja je prva uzimala svedočenja preživelih u Jasenovcu, Hrvat Milan Duzemlić iz Drenovog Boka, koji je bio opštinski beležnik u Jasenovcu, kaže: "Do dana mog hapšenja i sprovođenja u logor, do 21. decembara 1943, prijavljeno nam je 900.000 ubijenih u logoru.

* Negiranje genocida nad Srbima u SFRJ počinje osamdesetih?

- Teško je tu biti precizan. Ali, tadašnji kardinal Franjo Kuharić u "Mondu", 10. februara 1981, povodom 21 godine od smrti Alojzija Stepinca u 14. tački svoje odbrane Stepnica je napisao: "Sramno je reći da su katolički sveštenici bili komandanti u toj ljudskoj klanici. Ovim optužbama želi se učiniti kardinala Stepinca odgovornim za smrt 40.000 žrtava koje se pripisuju Jasenovcu!"

* Izručenjem Andrije Artukovića SFRJ, u Hrvatskoj počinje licitacija i umanjivanje broja srpskih žrtava.

- Artuković, Pavelićev ministar unutrašnjih poslova, čovek koji je oformio logore smrti isporučen je 3. juna 1985. Prvi zatev za njegovo izručenje Americi upućen je 1951. godine. Artukovića SFRJ nikada ne bi tražila da nije bilo dosadnog sina, u Jasenovcu umorenog dr Ješe Vidića iz Sremske Mitrovice. Taj čovek, profesor u SAD, nije odustajao od zahteva. Kada su Artukovića isporučili, nisu mu sudili za genocid i Jasenovac, nego za druge stvari.

* O broju stradalih u Drugom svetskom ratu "polemisao" je i Kardelj?

- Prvo se 1985. javio Bogoljub Kočović iz Londona sa svojom studijom da je u Drugom svetskom ratu demografski gubitak zemlje bio 1.985.000 ljudi. U isto vreme pojavio se Vladeta Vučković sa Katoličkog univerziteta Notr Dam koji je izneo tvrdnje da je on Edvardu Kardelju 1947. predočio ukupan broj poginulih u Drugom Svetskom ratu (1.706.000) za potrebe Sednice UN 1947. Vučković je tvrdio da je ovaj broj, u stvari, ukupan broj demografskih gubitaka, dok je broj usmrćenih oko milion, ali da Kardelj to nije shvatio nego je pomešao demografski gubitak i zaista ubijene.

* Demografi u SFRJ približno su utvrdili broj žrtava Drugog svetskog rata?

- Prva zvanična brojka o 1.706.000 poginulih Jugoslovena izneta je u Parizu na Međusavezničkoj konferencija zemalja koje su tražile reparacije. Godine 1951, posle popisa iz 1948, demograf iz Saveznog zavoda za statistiku Ivan Lah piše studiju prema kojoj su ukupni demografski gubici bili 2.120.000. Đorđe Tasić (iz iste ustanove), radeći drugom metodom, dolazi do brojke od 2.428.000 demografskih gubitaka, od kojih je 1,4 miliona, tvrdi, zaista ubijeno. Čelni čovek Saveznog zavoda za statistiku Adolf Voglenik 1952. iznosi podatke da su ukupni demografski gubici Kraljevine Jugoslavije bili 2.854.000 ljudi, a da je stvarno umorenih bilo 1.814.000.

* I u Srbiji se danas govori o 500.000 ubijenih u Jasenovcu?

To je “račun“ jevrejskog centra Simon Vizental. Mi Srbi zato, kažem, moramo popisati svoje mrtve. Niko nema prava da oprašta Jasenoovačke žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (47)

Столе

24.04.2016. 11:08

Сваку иницијативу, подухват везано за овај посао треба поздравити и великодушно подржати.Несхватљиво је како је свака наша Српска власт скоро незаинтересована да се број Српских жртава утврди.Ја сам потомак Стојана Вуковића (мој дјед чије и име носим) из Г. Требеуше општина Травник кога су усташе са још педесетак Срба крајем јула 1941 године одвеле и стрељале у мјесту Смрике код Травника.Рад на истребљењу Срба је настављен кроз комунистичку владавину да би кулминирао грађанским ратом 1992-1995.

Aca

24.04.2016. 11:09

Hoce li drzava Srbija vec jednom stati iza ovih ljudi i celoj naciji ispricati pravu istinu ili ce se kriti kao do sada???

asd

24.04.2016. 11:16

Neverovatno. Neverovatna je mrznja hrvata prema nama Srbima. A jos neverovatnija je nasa Srpska glupost da preko toga predjemo ko da se nista nije desilo. Muka mi je kad procitam ovakav tekst.

PP

24.04.2016. 11:32

@asd - Neverovatno je da je "Srbima" već 70 godina neverovatno i da ti isti "Srbi" sve rade kako bi bilo još neverovatnije i kako bi se po mogućstvu u nekoj novoj zajednici sa zapadnim hrišćanima ponovio Jasenovac i Oluja. To je, dragi moj zabludeli narode, neverovatno.

Mila

26.04.2016. 07:16

@Zapadna demokratija - ...oni,koji plaćaju Kandićku i Biserko su i zataškali sve ovo...preveli najveće zločince preko okeana i nastavili projekat,ovaj put,Četvrtog Rajha....ko hoće može i da zaključi...ima toga puno da se čita...

bljak

24.04.2016. 11:23

obican covek ne moze da zna sta sve krije politika ali, ostaje cinjenica da Srbi i njihovi lideri, nisu u stanju da 70 godina iza najveceg stradanja daju spisak zrtava i nacin na koji su umoreni. Sramota je to velika!!!Svaka naredna vlast trebala bi se zakonom obavezati da popise i utvrdi tacan broj zrtava i ko su im dzelati, naravno, na verodostojan nacin, i da to predoce svetu! Eto primera Jermenije koja se izborila da se pogrom nad Jermenima nazove genocid!Srbi, osvestite se !

Sramota čovečanstva

24.04.2016. 11:27

Hrvati se zato i boje Srbije u EU, znaju da bi se ubrzo saznalo za njihovu istoriju zločina,a posebno njihov vrhunac-LOGORIMA ZA DECU.

PP

24.04.2016. 12:28

@Sramota čovečanstva - U toj tvojoj "EU" se već 70 godina zna sve o Jasenovcu ali se ignoriše i odobrava, na isti način kao što se ignorišu Ukrajinski i Estonski zločini protiv Rusije. EU bruji o Jevrejima i proglašava genocidom samo one logore gde su masovnije stradali Jevreji a tamo gde su masakrirani Rusi i Srbi e to je zločin "koji treba prevazići zarad budućnosti". Hrvatska, Poljska, Estonija i unijaćena Ukrajina predstavljaju PRVU LINIJU BORBE protiv pravoslavlja, Srbije i Rusije.

Београд

24.04.2016. 12:32

@Sramota čovečanstva - Најмлађе регистровано Српско дете у логору Јастребарско је имало : 1 месец ! ... Немци су се гадили да уђу у Јастребарско, гледајући српску децу на малим вешалима, и хрвате како их вешају !

VELEBIT-RSK

24.04.2016. 11:29

Bude li se utvrdjivalo zaista po imenu i prezimenu ta cifra ce premasiti 700.000 ubijeni. Samo na Velebitu ustase su pobile preko 50.000 Srba od toga oko 10.000 ljudi su bacili u Lukinu jamu koja je duboka preko 1.000 metara, ostalo su pobili i bacili u Jarciju jamu i u Jadovno. Nesto su ljudi pobili i pobacali niz litice Velebita u provalije. Mi smo u toku ovog rata u Krajini cesto nailazili na kosture i ostatke ljudski kostiju po Velebitu jer su nam tud bile postavljene nase linije fronta.

dragan

24.04.2016. 11:34

Hteli smo da doznamo dali je istina ili ne zasto se cutalo 70 godina pa sada se ovako je bilo tako zasto nemoze da se zna tacan broj stradalih u jasenovcu koliko srba,jevreja,roma ,hrvata i ostale a moze se sve doznati ako se zeli ali tako je to i u njemackim logorima smrti nije bilo bolje nikad se nece znati potbuno koliko je ljudi izgubilo zivot u tim kazamatima ,i kada jednom amerika da odgovara za njezine zlocine nad covecanstvom u svetu

Bozana

24.04.2016. 11:45

За почетак, свако ко данас велича Тита и комунизам кривично да одговара! Срби су затровани титоизмом, зато истина не може изаћи на видјело.

Дарко

24.04.2016. 13:29

@Bozana - Ево ја величам Тита. Хоћу да видим тог јунака који ће да ми у очи каже не смем! Није Тито крив што сте ви националисти и велико-Срби довели народ до пропасти, па сад кривите Тита што сте неспособни. У инат и овом чичи које не зна да сабере бројеве и који свесно изоставља и да је код Тита било бивших четника нарочито масовно после септембра 1944. год. А то је само једна од ствари коју је намерно изоставио...

i na kraju, malo karaktera

24.04.2016. 14:27

@Bozana - Sta mislite ko je napravio spomenik zahvalnost francuskoj, mislite zahvalna Srbija, nije Bozana, Srbija nema razloga da bude zahvalna Francuskoj, zlatom su nam naplatili fals municiju i trule pertle, to su platili napravili takozvani francuski djaci, oni koji nisu ni omirisali rat. Zivot je cudo, do istine lako doci, samo treba hteti

Milan Mladenovic

24.04.2016. 16:59

@Bozana - Poklopi se i cuti,umjesto da ovo iskoristis kao razlog da se stidis ti se jos kofrcis.

PP

24.04.2016. 17:01

@Bozana - Dok Srbi ne raskrste sa Titom to jest dok se onima koji ga javno podržavaju ne oduzme državljanstvo i sva pokretna i nepokretna imovina kao veleizdajnicima Republike Srbije i srpskog naroda, nama nema pomeranja sa mrtve tačke. Treba razlikovati iskrene komuniste, koliko god su bili u zabludi, recimo one koji su bili za Staljina i koji su teško pod Titom kao proruski nastrojeni stradali od zveri u ljudskom obliku - Srba Titoista. Istraga Titoista mora biti sprovedena, nadamo se veoma brzo.

Bozana

24.04.2016. 19:56

@Bozana - Анђели с тобом, није Симон Визентал хватао четнике него усташе!Нису усташе и четници исто! И за то да одговараш!!!!!!

Bozana

24.04.2016. 20:01

@Bozana - Знам ја то, до 1971. смо отплаћивали кредит Французима.прво краљ Александар па после Тито је научио Србе да иду уза зид и ћуте о хрватским злочинима.

Mila

26.04.2016. 06:57

@Bozana - ...argumenti,druže...(tako se oslovljavalo u Titovo vreme)...ARGUMENTI!!!!!...a ti ga možeš veličati i voleti koliko hoćeš...a "čiča",kako kažeš ceo život je posvetio otvaranju očiju onima koji neće da ih otvore...tuga do neba...a nama "prilepiše" genocid na brojku dogovorenu između Alije i Klintona....sami smo krivi,priznajem....posle Miloša u Srba se rodilo malo pravih političara....

Nebelhorn

24.04.2016. 12:09

Satreše nas kad god stigoše. A mi ćutimo i gutamo. Zato i jesmo "nebeski narod" jer, ima nas više na nebu nego na Zemlji. Mi Srbi smo ne medju šljivama već medju vrbama.

Mila

26.04.2016. 06:51

@Nebelhorn - ...hiljadu pluseva za komentar!!!!!Mi, Srbi, smo narod koji je u endehaziji najčešće skončavao na vrbama.... i u jamama...NIKADA NE ZABORAVITI!!!!!

Sonja

24.04.2016. 12:14

Ko ce nastaviti rad ovog coveka? Dokumenta koja je skupio su veliko zavestanje. Postoje slucajevi da su unistavani dokazi koje su pojedinci prikupljali. Ovo je zaista najvazniji projekat u koji treba uloziti puno sredstava i ljudskog potencijala zarad istine

de dozvoliti da propadnu godine truda

24.04.2016. 13:09

svu dokumentaciju koju je ovaj covek sakupio skenirati i na internet!

Jok

24.04.2016. 13:43

Tito je u Blajburgu i okolini ubio između 150.000 (podaci naše Službe) i 250.000 (njihovi podaci). Ko nije bio krvavih ruku, mogao je promeniti stranu, i ovi i oni. A vojske je falilo, da se cela zemlja oslobodi. Tito je lično izgovorio broj od milion stradalih u Jasenovcu, a ustaše nisu vodile evidenciju, pa se to uzima kao važeći podatak. Ovo je vrlo jednosmerna analiza, očigledno lično motivisana A najpreči posao Srba jeste da promene ludačku politiku guranja prsiju u oči svetskim silama.

Лаза Буџук

24.04.2016. 13:46

Зна све Европа,и као себична старица види само оно што јој одговара,зна Европа колико смо живота и енергије потрошили да будемо ње достојни иако смо део ње и њени ствраоци и баштиници колико и други народи који су нас пљачкали и убијали и затирали,јер убиства жена и деце другачије назвати не могу.На жалост овиме се нико бавити неће јер не сме се наставити како каже онај наказни,треба заборавити шта је било,треба опростити јер је то хришћански заборавити никада!

dario

24.04.2016. 13:49

kad bi se znala prava istina ,vi srbi bi bili u velikom šoku. Zašto se ne otvore arhivi u Beogradu??? previše je manipulacije

Чикаго

24.04.2016. 17:43

@dario - Ma hajde ? a koja je to istina koja bi nas šokirala ? Jel ti znaš da je u hrvatskoj, 1918 kad je stvarana Jugoslavija, živelo 28 % Srba ! a sada u toj hrvatskoj živi 2 % Srba ! ajde bre hrvati, kako vas nije sramota uopšte da se javite ? Za sramotu i stid ne znate. Preko 1.400.000 Srba ste ubili u Hrvatskoj. Nema genocidnijeg naroda od hrvatskog na Balkanu

Žile

24.04.2016. 18:32

@dario - Kad bi se znala “prava” istina ti bi dario bio u šoku,jer ti je deda iz pravoslavlja prešao u katoličanstvo,da bi ti sad bio “veliki” hrvat!A što se tiče otvaranja arhiva,bolje da se otvore Vatikanske arhive iz Rima,pa da ti i ostali tzv. hrvati vidite svoje pravo poreklo kao i to kakav je genocid tvoja katolička plemenska zajednica učinila svom narodu samo zato što je bio pravoslavne vere!!!

Milos Djuric Trstenik

24.04.2016. 19:20

@dario - Sta na balkanu ! Nema genocidnije nacije od Hrvata u Evropi bato moj-Balkan su oni odavno prevazisli a i u svetskim merilima su u vrhu.Ako racunamo pune jame srbskih glava po Hercegovini a i sirom hrvatske pominju se cifre i do 2 mil pobijenih Srba u Hrvatskoj.Mogu Hrvati da ga umanjuju koliko oce ali postoje arhive koje se polako otvaraju i u drugim drzavama a u kojima se pominju milionske cifre genocida Hrvata nad Srbima.

усташке римокатоличке жртве

24.04.2016. 14:04

Ајмо, за почетак, да не говоримо о жртвама рата, или жртвама тог и тог логора, већ о жртвама бестијалних, римокатиличким Ватиканом подјарених усташа. Нису Срби жртва неког средства за убијање, или неког места, већ одређених нељуди који су таманили цивиле на зверски начин. Жртва рата може да буде војник који погине у борби, а како је једномесечна беба жртва рата? Знала је шта је рат, јелда ....?

Zuzu

24.04.2016. 15:05

Zito ima smisla kositi ako ce se novo saditi, sadite novo zito! da se opravda pokoseno....i pamtite !

kalimero st

24.04.2016. 16:53

Vise sam puta pitao za analize,popise,strucne,nemacke,svetske a ne samo ove danas lazne,kamo srece da su sadasnje RH tacne,ali nisu ocito,laz i sakrivanje!? Cudio se cutanju Srba-Srbije-BGa, moj je danas najtuzniji zakljucak da su posle stvarnih ubica najveci ubice Srba medu Srbima, koji sve rade na stetu naroda zarad svojih sitnih zivotnih laznih dobitaka a da narod cuti? Da li Srbi takvi kakvi su zaista zasluzuju sve sti ih je snaslo do danas, i danas???

Утеривач

24.04.2016. 18:35

Зашто се "I u Srbiji se danas govori o 500.000 ubijenih u Jasenovcu" када смо код "Тита који је скривао подтаке" учили да је било 700 000 а могуће и више жртава у Јасеновцу? С друге стране није тајна да сви који су прешли на страну НОП до средине 1944, а нису извршили злочине добили су третман бораца НОБ домобрани, усташе, четници . Ни то није никаква тајна нити је била .

pan

25.04.2016. 11:38

@Утеривач - To se ne odnosi na cetnike koji su morali da predju u partizane. Bar ne na vecinu. I nemoj da trpas u isti kos jedine borce protiv fasista, na ovim prostorima, sa fasistima ustasama, partizanima i dr. Cetnici su prvi pokret otpora hitleru na svijetu i zbog toga su satanizovani i mucki pobijeni . platili su glavom vjerovanje u britansko saveznistvo. Rat su dobili na poklon oni koji se nikad nisu ni sukobili sa njemcima (imali su i takvo naredjenje od tita) a prisvajali cetnicke pobjede .

zola

24.04.2016. 19:07

Gospodine Životije. živi vi nama i zdravi bili još dugo i ukazivali nam na ovo ustaško zlo ne bi li istina u što većoj količini doprela i do njih tamo( Hrvata), a Boga mi i do nas. Njihova je sramota i ljaga što počiniše to nedelo, a naša što, u velikom broju , za to zatiranje svega srpskog u tim krajevima, ili ne znamo ili znamo oskudno. Velika sramota. I naravno, popisati žrtve i obaviti opelo za te mučenike.

СЦГРС

24.04.2016. 20:12

Шта рећи него да су Усташе највећи злочинци на Балкану а и шире у историји.

JOHNY

24.04.2016. 20:24

Nama su uvek drugi krivi za nasu nesrecu, a zaboravljamo da su Srpski komunisti bili najverniji Titovi poslusnici I egzekutori!

boban USA

26.04.2016. 03:41

@JOHNY - bravo covjece za komentar,,pisem i trazim godinama da li iko u Srbiji ima hrabrosti da potegne to pitanje koliko su SRBA pobili srpski komunisti,,postoje jos zivi ljudi da svjedoce sta je radio titin heroj v.segrt /namjerno malim slovima/po Hercegovini,koliko je srpskih porodica zavio u crno..

Jiovan

27.10.2017. 16:28

@JOHNY - Ajmo opet o Srbima ,ustase zanemarimo kao da nisu ni pravili zlocine.Ovde je tema broj poginulih i stradalih Srba za vreme drugog sv. rata na teritoriji bivse Jugoslavije od strane ustasa. Kad bude to tema neki ce potegnuti : "a koliko su Srba stvarno pobili turci za svioje 500 god. vladavine , ukratko ne razvodnjavajte problem.

Sudija

25.04.2016. 03:34

Najvise je ubijeno Srba iz Bosne i Hercegovine,zatim Hrvatske te Srbije i Vojvodine. I Bosna je bila ustaska zemlja i zasto se to zanemaruje.

ap0qalypto

25.04.2016. 06:14

posle 2 Svetskog rata umesto da sudimo zlocincima u nasim redovima. mi opet napravili uniju, zloncince pustili, udri brigu na veselje. platili smo opet istu cenu pocetkom 1990

STOP PRODUŽENOM GENOCIDU

28.04.2016. 09:55

Stop produženom genocidu nad Srbima, Romima i Jevrejima u Hrvatskoj i BiH : 1941-45.(ubijeno milion) i 1991-95.(proterano pola miliona)

Putnik

02.05.2016. 21:13

Srbi su u oba svetska rata sami sebi presudili. U Prvom, regent Aleksandar Karađorđević sahranio je Srbiju i osnovao državuSHS - Jugoslaviju i u srpsku vojsku uveo oko 2500 oficira koji su se borili protiv Srba. Isto je su to uradili i partizani posle Drugog sv. rata čiji je cilj bio da izgine što više Srba a zločinci su slobodno šetali novom Jugoslavijom. Od ovakvog zla Srbija se može biti nikada neće oporaviti.