FOLKSVAGEN OSTAJE U TURSKOJ: Ne tražimo alternativne lokacije za novu fabriku

Tanjug

22. 10. 2019. u 16:21

ФОЛКСВАГЕН ОСТАЈЕ У ТУРСКОЈ: Не тражимо алтернативне локације за нову фабрику

Foto Tanjug / AP

"Folksvagen" ne traži alternativne lokacije za izgradnju nove fabrike automobila u Turskoj

"Folksvagen" ne traži alternativne lokacije za izgradnju nove fabrike automobila u Turskoj, izjavio je danas šef proizvodnje nemačke fabrike automobila Andreas Tostman.

On je to kazao agenciji Rojters, povodom ranije odluke kompanije da odloži odluku o izgradnji fabrike automobila u Turskoj, zbog kritika zbog vojne ofanzive u Siriji.

PROČITAJTE JOŠ -  Nova šansa za Srbiju? Folksvagen odustao od izgradnje fabrike u Turskoj

"Pratimo razvoj događaja. Planovi za Tursku su trenutno na čekanju. Ne gledamo aktivno alternativne lokacije", rekao je Tostman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Ivan

22.10.2019. 18:44

A Vucic kaze da giganti ne idu gde je nestabilno i gde se ratuje? Turska je u ratu sa kurdima a SAD im udara sankcije i preti ratom pa ipak se tamo otvaraju fabrike i zapad ne brine o nestabilnosti. A kada dolaze kod nas u Srbiju Vucko mora da im omoguci mir, stabilnost, pare iz budzeta, da im se smeska , moli, kleci, ladi onu stvar i opet ne dobije nista tj on dobije ali Srbija ne dobija nista.

Goran ali ne Bot

23.10.2019. 15:27

U izveštaju Svetske banke za 2018 godinu navedeno je da imamo najveću stopu korupcije i kriminala, da nam je privredni rast polovina od onoga što bi trebali da imamo prema realnim mogućnostima i da nismo pravna država. Da li stvarno mislite da će ozbiljna velika kompanija sa zapada da dodje nakon toga u takvu zemlju? Pa i Rusi neće da dodju iz istih razloga i jedino dolaze zemlje kojima to odgovara jer u suprotnom nisu rentabilni.

Т

23.10.2019. 18:06

@Goran ali ne Bot - у ком то извештају светске банке за 2018 пише? где?

Dragan Bgd

25.10.2019. 14:16

@Goran ali ne Bot - U onom koji ti nisi procitao , najverovatnije jer nisi istim zadovoljan jer si ostrasce, pristalica vladajuce koalicije koja siri neistine ovom napacenom ( da se ne izrazim gore ) narodu. Tebi je dosta sendvic i pola itre sokica, gaziranog, negaziranog i ti srecan, uraaaa. Nije na odmet malo, ponekad ukljuciti mozak.