Nacionalni teatar: Nismo tu da kažnjavamo

V. STRUGAR

17. 11. 2016. u 06:33

Zvanično predstavljen novi Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu. Konkurs za upravnika do kraja meseca

Национални театар: Нисмо ту да кажњавамо

Svetislav Goncić, Aleksandar Gatalica i Vladan Vukosavljević,foto Z.Jovanović

U MINISTARSTVU kulture i informisanja u sredu je zvanično predstavljen novi Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu: Aleksandar Gatalica (predsednik UO), Bratislav Petković, Svetislav Bule Goncić, Nenad Vujić, LJubinka Zarubica, Smiljana Stokić i Ivanka Raković Krstonošić.

- Za dve godine Narodno pozorište proslaviće 150 godina postojanja i želimo da pokažemo koliko nam je stalo do ove kuće - rekao je ministar Vladan Vukosavljević.

Ministar je istakao da se u rad UO neće mešati, ali će davati podršku. Prvi zadatak biće raspisivanje javnog konkursa za upravnika kuće, do kraja novembra.

- Imamo zadatak da okončamo v. d. status upravljanja nacionalnim teatrom. Nismo tu da pronalazimo krivce, već da podvučemo crtu - naglasio je Gatalica. - Nismo došli "ognjem i mačem" da kažnjavamo, niko nije ni na beloj ni na crnoj listi. Sve opcije i sve mogućnosti su otvorene za učesnike konkursa, bez obzira na to da li li su sada na položaju v. d. upravnika ili su bili upravnici. Želimo da najkraćim, putem dobijemo najboljeg menadžera. Neću dopustiti nikakve pritiske na UO.

Svetislav Goncić je rekao da su članovi UO karika strategije razvoja nacionalne kulturne politike, dok je nekadašnji ministar kulture Bratislav Petković istakao da su već u prvom susretu zakazali tri sastanka UO do kraja meseca.

ODGOVORNOST

NA pitanje kako će se razrešiti situacija sa prethodnim konkursom, Vukosavljević je rekao:

- Nećemo se baviti pitanjem da li je za to odgovorna Vlada, Upravni odbor, Ban Ki Mun... Nasleđe prošlosti i izvesne nedoumice nisu predmet našeg interesovanja, od sad na ubuduće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Алекса

17.11.2016. 07:45

Е туго моја, ко ведри и облачи. Да не беше оног промотивног спота, нико не би ни знао да је гдин Гонцић и даље у свету уметника, ако је икада и био.