UHAPŠEN NAČELNIK U VOJNOJ BOLNICI U NIŠU: Pregledao civile, lisice na ruke stavljene i pacijentu

J. S.

19. 02. 2021. u 15:53

PO nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu danas je uhapšen načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu G.D, kao i njegov pacijent N.N. koji je inače civilno lice.

УХАПШЕН НАЧЕЛНИК У ВОЈНОЈ БОЛНИЦИ У НИШУ: Прегледао цивиле, лисице на руке стављене и пацијенту

Foto AP

Okrivljeni G.D., načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, priveden je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 st. 1 u vezi čl. 61 KZ, a okrivljeni N.N. iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju iz čl. 359 st. 1 u vezi čl. 34 i 61 KZ.

Sumnja se da je okr. G.D., kao lekar i načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, protivno naredbi upravnika Vojne bolnice kojom je zabranjeno vršenje pregleda civilnih lica bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede, u periodu od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske preglede okr. N.N., kao i većeg broja civilnih lica koje je isti dovodio, pri čemu ga je okr. N.N. dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema, i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini napred navedeno krivično delo.

Prema osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)