PANIKA MEĐU ŠABAČKIM BIZNISMENIMA ZBOG SASLUŠANJA: Zaljubljeni u prodavačice ljubavi, pola sata "užitka" plaćali 70 evra!

A.DELIĆ

30. 11. 2020. u 15:24

ZBOG hapšenja organizatora prostitucije Velimira Gligorića (57), njegove supruge Estere Gligorić (49), inače državljanke Rumunuje, i njihovog pomagača N.O. (41) iz Vladimiraca, ovih dana, mnogi šabački biznismeni ne spavaju dobro strahujući da li će biti pozvani na saslušanje u policiju, saznaju "Novosti".

ПАНИКА МЕЂУ ШАБАЧКИМ БИЗНИСМЕНИМА ЗБОГ САСЛУШАЊА: Заљубљени у продавачице љубави, пола сата ужитка плаћали 70 евра!

Foto: Restoran Luna

U međuvremenu, svo troje uhapšenih su izvedeni na saslušanje pred Višeg javnog tužioca u Šapcu, a branili su se ćutanjem. Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje o pritvoru, između ostalog i da ne bi uticali na svedoke, za koje se u ovom trenutku pretpostavlja da bi ih moglo biti najmanje 15.

Svima se na teret stavlja krivičnio delo trgovina ljudima iz člana 388 Krivičnog zakonika Republike Srbije, za koje je zaprećena kazna od 5 do 12 godina zatvora. Viši javni tužilac Zoran Obradović, za "Novosti" kaže da je Tužilaštvo proaktivnom istragom, u saradnji sa ovdašnjom policijom, realizovalo akciju hapšenja.

KAFANA REKLAMIRA SOBE NA INTERNETU

Kafana "Zlatna greda" je, zbog loše reklame devedesetih godina kada je bila poznata po prostitutkama iz Ukrajine i Moldavije, promenila naziv u "Luna PP zvezda", a ugostiteljske usluge reklamira i na internetu. Na sajtu se može videti ponuda sa 15-tak dobro opremljenih soba sa kupatilima.

- Značajnu pomoć pružile su i kolege iz Uprave kriminalističke policije u Beogradu, sa svojom jedinicom za hapšenje. Nastavićemo da radimo na slučaju, ali više detalja u ovom trenutku ne možemo pružiti, u interesu dalje istrage - navodi Obradović.

Ko bi mogli biti svedoci ostaje da se vidi, ali to su u svakom slučaju i trojica muškaraca, koje je policija zatekla u "Zlatnoj gredi" prilikom upada. Po svoj prilici, oni će poslužiti kao takozvani "dobri svedoci", koje istražitelji poštede krivičnog gonjenja u zamenu za dragocene informacije.

- U "Zlatnoj gredi" čekalo se na red u pravom smislu reči. Ali kada su uvedene zabrane rada zbog korona virusa, dolazili su samo oni koji bi se najavili vlasnicima. Dve trećine klijenata se stalno vraćalo, a bilo je i onih koji bi se zaljubili, jer su "prodavačice ljubavi" zaista izvanredne lepote - priča naš sagovornik iz istrage koji insistira na anonimnosti.

Tarifa za pola sata seksulanih usluga iznosila je 70 evra, a za sat 100 evra. Svraćali su i mnogi Majurci, koji su navodno, odvajali od usta samo da bi jednom mesečno mogli da vide svoje miljenice. Nije retkost da su šabački preduzetnici tamo odvodili poslovne partnere iz zemlje i inostranstva da ih "časte" nakon sklopljenih ugovora.

- Da li su devojke bile robinje uopšte nije pitanje, ako se zna da su imale po 5 do 7 poseta u toku dana - kaže naš sagovornik. - Stotine ljudi prolazilo je mesečno kroz postelju samo jedne devojke, što bi moglo biti i do 1500 muškaraca. Užasno je kada imate ćerku tih godina, pa vidite šta su ove mlade žene pretrpele - kažu naši sagovornici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024