DRŽAVA PLAĆA POLOVINU POLISA: Najveće subvencije malim agencijama

J. Su.

07. 11. 2020. u 06:30

DRŽAVA će izdvojiti 150 miliona dinara za subvencije premija polisa osiguranja turističkim agencijama.

ДРЖАВА ПЛАЋА ПОЛОВИНУ ПОЛИСА: Највеће субвенције малим агенцијама

Foto P. Mitić

Kako "Novosti" saznaju, pomoć neće biti linearno podeljena agencijama, već će manje dobiti veće subvencije, možda čak i 50 odsto od vrednosti polise. I dok je zvaničan model još u izradi, pojedina udruženja turističkih agencija smatraju da je ovaj predlog neprihvatljiv, jer neće sprečiti otpuštanja radnika i njihovo gašenje.

Nadležni očekuju da će osiguravajuće kuće pristati da posluju sa turističkim agencijama, kada vide da iza tih garancija stoji država. Ideja je da se pomogne, kako bi organizatori putovanja dobili licence i nastavili sa radom.

- Ovom merom pomaže se osiguravajućim kućama, a ne turističkim agencijama - smatraju u Udruženju turističkih agencija Srbije i Asocijaciji nezavisnih turističkih agencija Srbije. - Većina agencija ovu pomoć ne može da primeni, jer osiguravači odbijaju da izdaju polise ili ih uslovljavaju obezbeđenjem depozita ili hipoteke prvog reda. Najmanja agencija mora da ima polisu sa pokrićem od 200.000 evra, što zahteva obezbeđenje u vrednosti od 300.000 evra.

I dok u turističkim agencijama ističu da su polise koje su im ponuđene od 8.000 do 18.000 evra, nadležni kažu da osiguravajuće kuće imaju polise i od 3.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna