POČINJE NOVI KRUG PREKVALIFIKACIJA ZA IT: Prijave do 30. septembra

J. Ž. S.

08. 09. 2020. u 16:06

KANCELARIJA za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) poziva zaposlene širom Srbije da se prijave na novi onlajn program prekvalifikacije za IT do 30. septembra 2020. godine.

ПОЧИЊЕ НОВИ КРУГ ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ИТ: Пријаве до 30. септембра

Foto Depositphotos

Ovo je nastavak uspešnog Programa u okviru koga je do sada obučeno preko 2000 polaznika i polaznica od 2017. godine. Ovaj program je pokrenut na predlog Saveta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije.Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa prekvalifikacije, kao i kontinuiranog rasta IT sektora u Srbiji, odlučeno je da se ovaj Program nastavi i da se kroz njega obezbedi obuka za preko 200 novih junior programera.

Posle obuka dupliran je procenat zaposlenosti polaznika, kao i prosek početnih zarada onih koji su se zaposlili na IT pozicijama i ona iznosi skoro 70.000 dinara. Program će se ove godine održati onlajn kako bi se omogućilo polaznicima iz cele Srbije da učestvuju i tako stiču nova znanja i veštine direktno iz svog doma.

Kako biste se prijavili za program Prekvalifikacije za IT, potrebno je da ste državljanin Srbije, da niste mlađi od 18 godina, da imate završenu srednju školu, nemate više od ostvarenih 120 ESPB bodova na visokoškolskoj ustanovi na IT smeru i niste trenutno upisani na treću ili četvrtu godinu IT smera. Takođe, neophodno je da ste trenutno zaposleni, da niste radili duže od šest meseci na IT poziciji u bilo kojoj kompaniji i da ste spremni da pohađate praksu nakon završene obuke u trajanju od 120 sati.

Svi zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem kratkog prijavnog formulara, a rok za podnošenje prijava je 30. septembar 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)