"UZMI RAČUN I POBEDI": Mali potpisao ugovor sa dobitnikom stana u prvom jesenjem izvlačenju nagradne igre

Novosti online

23. 09. 2021. u 14:04

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovor o dodeli trosobnog stana u naselju „Zemunske kapije“ sa prvim dobitnikom u okviru jesenjeg ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ Titomirom Stojkovićem iz Boleča.

УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ: Мали потписао уговор са добитником стана у првом јесењем извлачењу наградне игре

Foto: Ministarstvo

Stojković je na potpisivanje ugovora došao sa suprugom Jelkom, sinom Igorom i ćerkom Natašom Milošević i poručio da je presrećan, ali i zahvalan na vrednoj nagradi koju je osvojio.

- Zahvaljujem se svojoj porodici i naravno Vladi Republike Srbije. Apelovao bih na sve građane da sakupljaju fiskalne račune i da ih šalju, jer time doprinose suzbijanju sive ekonomije - rekao je on i dodao da je sakupljao račune od aprila, te da je ukupno poslao 13 koverata i da mu je taj broj bio srećan.

Ministar Mali je čestitao dobitniku i napomenuo da je njegova srećna koverta izvučena iz bazena u kojem se nalazilo čak 8,3 miliona koverata. Do ovog trenutka je, kako je rekao, pristiglo više od 8,5 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima.

- Želim Vam da u tom stanu doživite puno lepih trenutaka sa decom i unucima. Najvažnije je da građani Srbije i dalje razvijaju svest o važnosti borbe protiv sive ekonomije, i zato ih pozivam da i dalje skupljaju i šalju fiskalne račune. Mi nismo tokom leta pravili pauze, sve koverte koje su pristizale su u bazenu, a sada ih ima negde oko 8,5 miliona. Učesnike očekuju vredne nagrade  - čak osam stanova i 30 automobila - rekao je Mali i dodao da je to prilika da se budi svest i govori o suzbijanju sive ekonomije.

Mali je napomenuo da od 1. novembra ove godine kreće tranzicioni period za novi model e-fiskalizacije, što znači da će obveznici fiskalizacije preći na novi model uređaja, koji može da bude i tablet, laptop, mobilni telefon, a koji će uz odgovarajući softver predstavljati fiskalni uređaj. Obaveznici fiskalizacije imaju obavezu da pređu na ovaj model do 30. aprila 2022. godine.

Foto: Ministarstvo

- To je novi sistem, koji je u potpunosti usklađen sa novim dobom i mnogo će doprineti suzbijanju sive ekonomije. Ono što je važno za građane Republike Srbije je da ćemo svi mi, kada budemo nešto kupovali, biti pravi kontrolor prometa, odnosno da li su fiskalni računi koji se izdaju validni ili nisu. Oni će imati QR kod koji će moći da se skenira preko mobilnih telefona i tako će svako moći da vidi da li je račun validan ili ne. Svi zajedno ćemo biti bolji i efikasniji u suzbijanju sive ekonomije - naveo je on.

Napomenuo je da je siva ekonomija štetna za sve nas i za državu, koja gubi deo sredstava, koja bi mogla da budu iskorišćena za još veća ulaganja.

- Ne zaboravite da od svakog dinara koji ne uđe u budžet korist imaju samo oni koji rade u sivoj zoni. Kada imamo novca u budžetu, onda imamo novac za finansiranje naših zdravstvenih ustanova, za povećanje plata, povećanje penzija, nabavku vakcina, nabavku respiratora, izgradnju auto-puteva, svega onoga što utiče na kvalitet života Srbije - objasnio je Mali.

Sve informacije o nagradnoj igri građani mogu pronaći na sajtu: www.uzmiracun.rs, a na raspolaganju im je i kontakt centar putem imejla kontakt@uzmiracun.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja