NASTAVLJA SE VAKCINACIJA U SRBIJI: Stižu nove doze "Fajzera", otvaraju se novi punktovi za imunizaciju

Novosti online

01. 02. 2021. u 07:51

U SRBIJI će danas biti nastavljena vakcinacija protiv virusa korona, nakon što su prethodnog dana dezinfikovani svi punktovi na kojima je obavljana imunizacija.

НАСТАВЉА СЕ ВАКЦИНАЦИЈА У СРБИЈИ: Стижу нове дозе Фајзера, отварају се нови пунктови за имунизацију

Foto arhiva

Ekipa Zavoda za biocide dezinfikovala je juče hale tri i 11 Beogradskog sajma, gde je proteklih dana vakcinisano više od 50.000 ljudi. Tokom jučerašnje pauze dezinfikovani su i svi domovi zdravlja gde se vrši iminuzacija stanovništva.

Ukupno je u prestonici je do sada vakcinisano više od 100.000 građana,

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je početak revakcinacije od 8. februara.

On je ukazao da je Srbija druga zemlja u Evropi, odnosno prva na kontinentu po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika, saopšteno je iz Gradske uprave Beograd.

Inače, u Srbiji je do sada vakcinisano 438.000 građana, saopštila je juče premijerka Ana Brnabić i istakla da niko ne treba da se brine za revakcinu, jer se prilikom dolaska svakog kontigenta vakcina, odmah jedna polovina odvaja za revakcinaciju.

Premijerka je podsetila da naša zemlja ima potpisan ugovor o nabavci 6,5 miliona doza vakcina protiv korona virusa i najavila da će početkom nedelje biti potpisan novi ugovor o nabavci 11 miliona vakcina.

- Srbija već ima potpisan ugovor o nabavci 6,5 miliona, a sa novim, dodatnim količinama, to će ukupno biti 11 miliona vakcina.

Ona je dodala da danas stiže određena količina Fajzerove vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri