Heroj nacije, Jovan Simić, ponovo na delu

Promo

02. 12. 2020. u 11:00

Da jedan student, momak iz kraja, može da učini čudo kome se divi cela nacija, svi u Srbiji i mogo dalje shvatili su još 2014. godine.

Херој нације, Јован Симић, поново на делу

Foto: Promo

Vest da je za kratko vreme sakupljen novac neophodan za lečenje devetogodišnje Nađe Novaković odjeknula je zemljom. Uključili su se svi, a sve je pokrenuo on – Jovan Simić. Čovek zbog koga je nacija ponovo dobila polet, primer da solidarnost i humanost u našem narodu i dalje postoje, ako ne isto onako intenzivno kao nekada, onda još jače.

Potreba da se pomogne, da se jedan život nastavi, probudila je dobrotu, dobrota ideju, a ideja strategiju toliko jaku da nije mogla da ne uspe. Jovan je pokrenuo aukciju svoje kolekcije originalnih fudbalskih dresova i za nekoliko dana sakupio tada nemerljivo vrednih 80.000 evra.

Foto: Promo

I sam ljubitelj sporta, znao je da postoje mnogi slični njemu, kod kojih će ljubav prema sportu pratiti i ogromna ljudskost. Priča o Jovanu Simiću i njegovom delu oduševila je medije, naciji vratila veru u ljude, Jovanu dodelila status heroja koji uliva poverenje i u kome se već vide ideje za dalje humanitarne događaje.

Nađa je otišla na neophodnu transplantaciju koštane srži, uspešno se oporavila i nastavila svoje školovanje. Jovan je produžio dalje kroz život u skladu sa svojim idejama. I ljubavi prema fudbalu.

On na sebe ne preuzima lake zadatke, i od njega se ne očekuju mala dostignuća. Sada želi da promeni pogled na srpski fudbal. I naravno, da pomogne.

Dete Miljakovca, Jovan ima misiju da novooformljeni fudbalski klub iz njegovog kraja postane nacionalni ponos. Želi da vidi lokalne fudbalske stadione prepune, da poput Engleza svi budu puni ljubavi i ponosa prema lokalnom klubu. Naravno, on je članu „beton lige“, Fudbalskom klubu Miljakovac, dao dodatni, viši zadatak.

Foto: Promo

Od ideje da marketinški plasira vest da čuveni Mesi razmatra ponudu da pređe u FK Miljakovac do prvih brendova koji su podržali ovu priču poput Jelen piva, Jovan je imao i jasan scenario: lokalna zajednica će se okupljati oko svog kluba, radovaće se i navijati, ali misleći na druge.

Uz sjajne igrače koji su pre izlaska na teren donirali sredstva Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR, Jovan Simić je već otpočeo prvo poglavlje svoje nove ljudske priče. Baš u trenutku kada su nam izrazito potrebne.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)