DIREKTORKA BATUTA: O novom talasu korone na jesen i merama koje nas očekuju

Tanjug

22. 07. 2020. u 15:57

DIREKTORKA Instituta "Batut" Verica Jovanović izjavila je danas da zdravstvene institucije u Srbiji rade na pripremanju plana preventivih mera u sprečavanju širenja virusa korona na jesen, kada se očekuje novi talas.

ДИРЕКТОРКА БАТУТА: О новом таласу короне на јесен и мерама које нас очекују

P.Milošević

Na konferenciji za medije, Jovanović je rekla da se preventivne mere odnose i na škole, fakultete i sva ona mesta gde se očekuje okupljanje velikog broja ljudi koji zbog toga predstavljaju rizik za širenje virusa.

-Zadatak zdravstvenih službi i institucija je da pratimo epidemiološku situaciju i da izveštavamo o kretanju kovida 19. Istovremeno radi se i na planovima koji su od velikog značaja i koji uključuju primenu preventivnih mera u vremenu koje je pred nama-rekla je Jovanović.

S ozbirom da se, kaže, radi o novom virusu i da smo svi svedoci novog pika, preventivne mere su, dodaje, u izradi i sastavljaju se planovi u institucijama, između kojih su i obrazovne institucije.

Ističe da se ne može reći da virusa neće biti u septembru, već je činjenica, kaže, da će on biti sa nama, i da je sada cilj da se broj inficiranih do jeseni što pre smanji.

-Kada dođemo do pokazatelja koji su jako mali, skoro jednocifreni, i onda ćemo primenjivati ove preventivne mere-rekla je Jovanović.

-Te preventivne mere biće ključe da se epidemija u ovakvim razmerama više ne javlja-zaključila je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati