GUŽVE NA GRANICAMA I DANAS: Na prelazima čekanje do 90 minuta - evo gde su najveći zastoji (FOTO)

Tanjug

08. 08. 2021. u 16:54

NA GRANIČNIM prelazima u zemlji čekanje za putnička motorna vozila kreću se od 30 do 90 minuta, podaci su Uprave granične policije, dok, kako saopštavaju "Putevi Srbije", na naplatnim rampama nema zadržavanja.

ГУЖВЕ НА ГРАНИЦАМА И ДАНАС: На прелазима чекање до 90 минута - ево где су највећи застоји (ФОТО)

Foto: Printscreen/AMSS

Na graničnom prelazu Gostun, na izlazu i ulazu, zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, a na graničnom prelazu Jabuka, na ulazu, zadržavanje je 50 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, a na graničnom prelazu Kotroman na izlazu je 40 minuta, a na ulazu 45.

Na ulazu i izlazu na graničnom prelazu Špiljani zadržavanje za putnička vozila je 30 minuta, dok se na graničnom prelazu Batrovci na ulazu čeka do 45 minuta.

Kada je reč o graničnom prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta, a na izlazu je 30 minuta, koliko je potrebno čekati i na graničnom prelazu Sremska Rača, kako na izlazu, tako i na ulazu u zemlju.

Foto: Printscreen/AMSS

Preševo

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Kako saopštavaju iz "Puteva Srbije", na auto-putu E-75, zona petlje Kolari, smer ka Nišu, od 9. do 13. avgusta izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

U smeru Beograd-Niš saobraćaj će se odvijati desnom zaustavnom saobraćajnom trakom i preticajnom trakom suprotnog smera, a u smeru Niš-Beograd saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Foto: Printscreen/AMSS

Gradina

Na putu Lebane (Bojnik) - Lebane, do 10. avgusta, od 7.00 do 17.00 časova, vrše se radovi na presvlačenju kolovoza uz naizmenično propuštanje vozila, regulisano semaforskom signalizacijom.

Izmena režima saobraćaja je i na auto-putu E-70, petjja Ruma - petlja Pećinci, ka Beogradu, zbog radova na bankini, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza u desnoj traci na mostu preko Save na obilaznici oko Beograda, na petlji Surčin - Ostružnica, do 1. novembra, od 8.00 do 16.00 saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu biće preusmeren na novoizgrađeni deo mosta.

Na putu Kraljevo - Mataruška Banja, od 9. do 31. avgusta biće obustavljen saobraćaj zbog radova na rehabilitaciji puta u punoj širini kolovoza, a kako saopštavaju iz Puteva Srbije, tokom obustave saobraćaja neće biti omogućen prilaz Mataruškoj Banji iz pravca Ušće - Kraljevo, dok je alternativni putni pravac Kraljevo - Žiča - Mataruška banja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)