TOKOM ove godine, šest velikih stambenih zgrada u ulici Vidikovački venac u Rakovici dobiće novu fasadu. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u subotu je obišao ovaj deo prestonice i razgovarao sa sugrađanima i najavio da će osim umivenih zgrada, žitelji Vidikovca dobiti park i dečje igralište, a da će za dve godine biti rekonstruisana pijaca.

Novo ruho dobiće višespatnice u ulici Vidikovački venac 75, 77, 79, 81, 83 i 85.

- Vidikovac je lepo i veliko naselje, izgrađeno kada je naša zemlja bila bogata, ali su fasade poslednjih decenija propale - podsetio je zamenik gradonačelnika. - Dobra vest za žitelje šest stambenih zgrada je da će tokom ove godine one biti rekonstruisane, a radovi na jednoj već su počeli.

Građani su se zameniku gradonačelnika požalili i na komunalne probleme, među kojima prednjači nered oko Vidikovačke pijace. Vesić je najavio da će tokom ove godine početi da se radi projekat preuređenja pijace, te da bi rekonstrukcija trebalo da počne za dve godine.

PROČITAJTE JOŠ - GRADNjA NA VIDIKOVCU: Porušili 15 objekata

- Biće to moderna, natkrivena pijaca, a nadležni će pojačati kontrolu nelegalne prodaje. Popisali smo dosta stvari koje mogu da se urade, neke su vrlo konkretne i mogu se realizovati brže, a rešavanje drugih će trajati. Najvažnije je da sa ljudima pričamo o problemima, da i oni vide da se sa predstavnicima Grada, opština, javnih ustanova može razgovarati - zaključio je Vesić.


NEDOSTAJE PARKING

VIDIKOVČANI su pitali zamenika gradonačelnika na koji način bi mogao biti rešen problem nepropisnog parkiranja, te su mu skrenuli pažnju na nedovoljan broj parking-mesta. Takođe, izrazili su želju da se napravi i autobusko stajalište na Ibarskoj magistrali, nedaleko od te lokacije.