NOVAK NAPADA IZ SENKE: Prvi masters turnir na šljaci u Monte Karlu igra se od 7. do 14. aprila

S. R.

07. 04. 2024. u 08:00

Teniski karavan stigao je na šljakaste terene. Nema predaha u belom sportu, novi značajni masters biće održan u Monte Karlu (7-14. Aprila).

НОВАК НАПАДА ИЗ СЕНКЕ: Први мастерс турнир на шљаци у Mонте Kарлу игра се од 7. до 14. априла

V. Vignjević

U Kneževini, na zemljanoj podlozi, do pehara bi mogao da dođe neko ko se ove sezone nije isticao. Janik Siner nalazi se u ubedljivo najboljoj formi, ali je mladi Italijan tek u četvrtak stigao na Azurnu obalu,i ima jako malo vremena za prilagođavanje. Karlos Alkaraz se nameće se kao prvi favorit, ali će tek drugi put u karijeri zaigrati u Monaku, a prethodni put 2022. poražen je već u prvom kolu.

Velika nepoznanica je Novak Đoković koji je nedavno počeo da se sprema za sezonu na šljaci, ali mu je na ovoj podlozi najteže da uđe u ritam. Isto tako,  Monte Karlo nije mesto gde je naš as imao previše uspeha. Pored toga što je dva puta podizao pehar,  lane je poražen već u drugom meču.

Takođe, željno se iščekuje povratak nezvaničnog princa Monaka, Rafaela Nadala, koji se povukao u ilegalu i skoro mesec dana se sprema da zaigra na nekom zvaničnom meču još od januara. Bik sa Majorke ima lepe uspomene na ovo takmičenje,  budući da je trofej podizao čak 12 puta, pa bi na svežinu možda mogao da predstavlja prijatno iznenađenje.

Od momaka koji bi takođe mogli da zabilstaju, nameću se Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev. Grk ovde ima dve titule i finale u prethodne tri godine, dok se Nemac konstatno nalazi na pragu završnica, ali tesno gubi kritične mečeve u četvrtfinalu ili polufinalu. Tu je i sjani Bugarin Grigor Dimitrov koji igra najbolji tenis u životu.

Ko zna, blistavi Monako je možda mesto gde bi Holger Rune, Kasper Rud ili branilac krune Andrej Rubljov mogli da preokrenu očajno prvo tromesečje sezone koje imaju iza sebe. Od tenisera iz vrha, najmanji favorit da napravi nešto veliko je Danil Medvedev - iako je popravio igru na šljaci, daleko je od bezopasniji na ovim sporijm, nego na brzim terenima.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)