NOLE NE PRAŠTA NEPRAVDU: Pamte se još Amerikančeve izjave!

M.M.

19. 11. 2022. u 11:07 >> 11:07

NOVAK Đoković i Tejlor Fric odmeriće snage u polufinalu završnog Mastersa

НОЛЕ НЕ ПРАШТА НЕПРАВДУ: Памте се још Американчеве изјаве!

FOTO: AP/Tanjug

Sve čine što je u njihovoj moći, međutim, očigledno je da im ne ide. Da ne može svuda da se takmiči na to smo se već navikli, da je, možemo slobodno reći, nevaspitana publika uvek protiv njega, i to smo prihvatili, ali ono na šta nas je navikao već više od decenije to su pobede. 

Novaku Đokoviću kada se dozvoli da igra igru kojoj je mnogo pružio, jednostavno je nezaustavljiv. Kada je na svom vrhuncu ne postoji teniser koji mu može parirati, ma koja god da je podloga u pitanju.

Dvoranski uslovi su nešto što mu možda i najviše odgovara, a publika i ljubitelji tenisa kraj malih ekrana kroz zvuk loptice najbolje mogu osetiti savršenstvo udaraca koje demonstira Srbin.

Noleta na završnom Mastersu gledamo još od 2007. godine, turnir se tada održavao u Šangaju a naš teniser je takmičenje završio već nakon grupne faze.

Najveći grad Kine je već sledeće godine bio organizator ovog takmičenja po poslednji put, a Novak nije dozvolio da ga jedna takva svetska metropola ne vidi sa pobedničkim peharom. U finalu je počistio Nikolaja Davidenka rezultatom 6-1 7-5.

FOTO: AP/Tanjug

Već od 2012. do 2015. godine rođeni Beograđanin je bio nedodirljiv, sa četiri uzastopne titule postao je jedini teniser u istoriji kome je to pošlo za rukom. Tri puta je u finalima rušio Rodžera Federera i jednom Rafaela Nadala. Treba napomenuti da je samo jedan trofej potreban kako bi se izjednačio sa Švajcarcem koji ih je nakupio šest.

Danas će sa druge strane mreže stajati momak koji igra tenis života. Tejlor Fric je u direktnom okršaju za prolaz savladao Feliksa Ože-Alijasima i tako zauzeo drugo mesto u grupi.

Novak i Tejlor su se do sada pet puta sastajali i Srbin je uvek izlazio kao pobednik, međutim, ono što je ostavilo najveći trag je okršaj na Australijan openu kada je naš teniser trijumfovao nakon pet setova sa očiglednim fizičkim problemima.

Amerikanac je nakon meča bio vidno isfrustriran izjavivši da je protivnik isfolirao povredu.  

Posle toga Fric je dodelio i par komplimenata Novaku kak bi se na neki način iskupio za izgovoreno, međutim, najbolji teniser svih vremena mu to neće oprostiti, barem ne na terenu.

Idemo po još jednu pobedu a zatim i napad na Rodžerov rekord. Srećno Nole!

NAŠ TIP: 2:0 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije