BEG IZ OPASNE ZONE: Tenerife protiv Ueske ima jasan cilj

M.T.

19. 11. 2022. u 09:43

OBE ekipe su trijumfovale u prethodnom kolu.

БЕГ ИЗ ОПАСНЕ ЗОНЕ: Тенерифе против Уеске има јасан циљ

Foto Profimedia

Tenerife je uspeo u prethodnom kolu da prekine niz loših rezultata i danas od 18.30 na stadionu ''Heliodoro Rodrigez Lopez'' domaćin će u 16. kolu španske Segunde pokušati da ostvari još jedan pozitivan reuzultat protiv Ueske.

Ekipa trenera Luisa Migela Ramisa imala je seriju dobrih rezultata pošto je šest kola bila bez poraza, da bi se dogodio veliki pad pošto su ''čičarerosi'' u naredna tri kola sva tri puta poraženi u mečevima protiv Leganjesa, Mirandesa i Saragose zbog čega su i počeli da padaju na tabeli. Ipak, u prethodnom kolu su uspeli da prekinu crnu seriju i ostvare pobedu u gostima protiv Burgosa i sada su na 15. poziciji u šampionatu sa 17 osvojenih bodova.

Posle trijumfa u Segundi, ekipa Tenerifa je uspela da prođe i rundu u Kupu Kralja pošto je savladala Lealtad sa 2:0. Pošto je svega tri boda udaljena od opasne zone i 19. pozicije, prve ispod crte, na kojoj se nalazi Lugo dobar rezultat je imperativ za Tenerife kako bi se udaljili od opasne zone i imali nešto mirniju situaciju u nastavku prvenstva.

Ueskina situacije je značajno drugačija od Tenerifa, pošto su gosti u znatno boljoj formi, mada su imali kiks u Kupu kralja. Tu su u drugoj rundi na penale eliminisani od niželigaša Toremolinosa. Pre ispadanja u Kupu kralja, Ueska je imala odličan niz dobrih rezultata pošto je na poslednjih devet mečeva u Segundi samo jednom poražena od Ponferadina.

Ipak, ekipu trenera Hozea Zigande nije to previše poremetilo pošto je prethodnom kolu Viljareal B minimalnim rezultatom i sada na tabeli zauzima osmo mesto sa 23 osvojena boda, dva manje od mesta koje vodi u plej-of za plasman u elitni rang. U Segundi se generalno ne igra efikasan fudbal i 14 postignutih golova Ueske čak i nije loš učinak što se tiče ofanzive, ali je Zigandin tim odličan u odbrani pošto je primio 10 golova i zahvaljujući takvom učinku Ueska ima treću najbolju odbranu u ligi.

U duelima ove dve ekipe najčešći ishod je remi, pošto je u poslednjih deset međusobnih mečeva čak šest završeno nerešenim rezultatom. Tenerife je samo jednom slavio u poslednjih deset mečeva i to prošle sezone, dok je Ueska upisala tri trijumfa.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,45)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!