SUDAR OSVAJAČA KUPA U OSMINI FINALA: Tradicija na strani Sparte protiv Ostrave

M.T.

19. 11. 2022. u 08:59

DOMAĆIN četiri i po godine ne zna za pobedu protiv kluba iz Praga.

СУДАР ОСВАЈАЧА КУПА У ОСМИНИ ФИНАЛА: Традиција на страни Спарте против Остраве

FK Partizan

Osmina finala Kupa Češke doneće meč Ostrave i Sparte iz Praga, timova koji su zajedno osvajali 19 puta ovo takmičenje, a o putniku u četvrtfinale odlučivaće danas od 15 časova.

Ostrava je takmičenje u Kupu Češke počela od četvrte runde u kojoj je savladala Kromeric sa 4:3, da bi u šesnaestini finala sa 2:0 bila bolja od Velvarija i zakazala duel protiv Sparte. Računajući sva takmičenja Ostrava je u poslednjih pet kola ostvarila tri pobede i dva poraza, a poslednji trijumf je upisala protiv Bohemijansa sa 4:1. Interesantno je da je osim pobede protiv Velvarije, na poslednje četiri utakmice Ostrave bilo postignuto minimum četiri gola bez obzira da li je ekipa trenera Pavela Hapala pobeđivala ili gubila.

Što se tiče Sparte, ona je za razliku od Ostrave bila slobodna jednu rundu više i takmičenje je započela tek od šesnaestine finala, a u toj fazi takmičenja je savladala Domazlice sa ubedljivih 6:1. Tim koji sa klupe predvodi Danac Brajan Priske nalazi se u sjajnoj formi u domaćim okvirima pošto je na poslednjih osam mečeva sedam puta ostvario pobedu uz samo jedan poraz u gradskom derbiju protiv Slavije. Bio je to tek drugi poraz Sparte u prvenstvu od početka sezone i neuspeha u prvom kolu protiv Libereca.

U poslednjih deset mečeva Sparta iz Praga je apsolutno dominantna u odnosu na Ostravu pošto je šest puta uspela da trijumfuje, dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom, a Ostrava nema trijumf. Poslednji put Ostrava je pobedila Spartu pre četiri i po godine. Što se tiče Kupa Češke Sparta je pobedila u prethodna dva meča, a posebno je bio ubedljiv onaj iz četvrtfinala u martu 2020. kada je ''pukla petarda'' u mreži Ostrave.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)