TENZIJA DOSTIŽE VRHUNAC! Druga meč lopta za crveno-bele

V.D.

03. 06. 2022. u 10:17 >> 10:08

VEČERAS od 18.30 u hali "Aleksandar Nikolić" očekuje nas četvrta utakmica finala regionalne AdmiralBet Aba lige i novi susret večitih.

ТЕНЗИЈА ДОСТИЖЕ ВРХУНАЦ! Друга меч лопта за црвено-беле

FOTO: M. Vukadinović

Posle svega što se dešavalo u "Pioniru" u prva tri meča finalne serije AdmiralBet ABA lige, ali i kazne koja je izrečena Partizanu pred četvrti meč (privremena mera pražnjenja određenih sektora dvorane), vrlo je nezahvalno prognozirati konačan ishod četvrte utakmice.

<

Svakako da je Partizan dobio na samopouzdanju nakon pobede, ali teško je zaista videti u gotovo neregularnim uslovima, zbog velike vrućine, kondenzacije i kao posledice klizavog terena, način na koji bi meč mogao da se odvije.

Sve tri utakmice imale su različit scenario, samo u prvoj se može reći da je jedan tim dominirao. Crvena zvezda je na otvaranju serije dala gas u drugom poluvremenu i Partizan nije bio sposoban da to isprati. Mnogo bolji procenat šuta crveno-belih je odlučio, naravno, u pitanju je šut za dva poena, ali i trostruko veći broj timskih asistenata. U tom meču pokazalo se da šira rotacija Radonjića, čak i kada Kalinić nije na svom nivou, predstavlja problem za rivala. Zvezda je izgubila više lopti na startu, tada se Partizan i držao, ali kada su praktično greške izbrisane, stvari su izgledale mnogo bolje za domaće. Na kraju je Partizan "prodao" čak devet lopti više, pa su bolji šut sa linije penala i ravnoteža u skoku izbrisani. Kada pominjemo reket, treba reći da je Zvezda upravo prednost napravila sa 20 poena više pod košem, iako je neka procena pred finale bila da trio Koprivica-Lesor-Smajlagić, uz podršku Ledeja, mogu da budu Partizanov adut. Crno-beli te prve večeri sem Pantera u jednom delu meča i Avramovića nisu imali igrača koji bi odskočio, dok su na drugoj strani Davidovac, Dobrić i pre svih Nikola Ivanović preuzimali odgovornost posle zaustavljanja Kalinića (šut 3 od 20).

FOTO: M. Vukadinović

 

Drugi meč bio je različit u smislu scenarija, Zvezda je krenula žestoko, Partizan se vratio u poslednjoj četvrtini, ali se još jednom pokazalo da gosti ne mogu da dobiju meč koji se igra na veliki broj poena. Bilo je nerealno očekivati da Kalinić ponovi lošu partiju iz prve utakmice, preuzeo je konce igre aktuelnog šampiona, brojao do 25 i bez dileme bio centralna figura meča. Povremeno je iskakao Ivanović i nezaobilazni Luka Mitrović koji nekako iz senke uspeva da izraste u jednog od glavnih aktera finala.

Brojevi?

Izjednačeni, samo, Partizan je promašio par odlučujućih bacanja, pa iako su bolje šutirali, značajno povećali produkciju pod košem (ponovo smo videli rezultatsku ravnotežu u skok igri,) detalji su odlučili. Verovatno je to Zvezdino iskustvo, delom i publika (gledali smo nemile scene kao i u trećoj utakmici), ali pritisak sa tribina nije nešto što se može odbaciti kao prednost u "Pioniru" za oba tima. Partizan nije imao ni dovoljno poena iz druge šanse, i mada su, kako rekosmo, izbrisali neke greške sa premijere, Panter nije bio faktor, veruje se da bez njega na nivou mogućnosti (šutirao je 20%) nema mnogo rešenja u napadu. Avramović je umali inicirao preokret, Mur je odigrao odličan meč, ali Partizan mora da pobedi odbranom. Uz to, i u drugoj utakmici imali su pet grešaka više i upravo su najiskusniji poput Pantera pravili neverovatne propuste.

Što se tiče treće utakmice, napomenuli smo na početku najave, nije bilo dovoljno košarkaških elemenata da se izvlače zaključci. Jedan koji može da navede na procenu je manji broj poena i bolji Panter, ali opet, to što je broj koševa značajno pao u odnosu na prva dva meča može da se podvede i pod klizav teren, odnosno gotovo neregularne uslove za igru, koji sprečavaju bržu tranziciju u strahu od klizanja. Greške govore za sebe, bila ih je 30, dve više je napravila Crvena zvezda, po prvi put u seriji izgubili su tu kategoriju. Još jednom ravnoteža pod košem, u broju skokova, ali i poena iz reketa pokazala je da detalji odlučuju. Ovoga puta Partizan je krenuo brže, možda i iskoristio energiju sa tribina, ali čim su stali sa ofanzivnom produkcijom u trećoj četvrtini (izgubili su je sa 15 razlike, videli smo preokret). Zvezda je pala kako se meč bližio kraju, dozvolili su Panteru nekoliko šuteva, ali je opet izrastao Mur sa trojkama kada se Partizan vraćao. Zvezda je imala Dobrića i Davidovca, ali procenti šuta su bili gotovo izjednačeni. Sada bi u četvrtom meču ponovo morali da dobiju Kalinića, ili Holinsa koji je uglavnom tih u seriji kako bi vratili prednost u šutu, odnosno ofanzivi.

Šta su ključevi za oba tima?
Partizan:

- Odbrana na ivici faula i sprečavanje Zvezdinog ofanzivnog skoka

- Velika partija Pantera ili Avramovića

- Čuvanje Ledeja od ličnih grešaka koje su mu bile veliki problem

- Bolji učinak centara, Lesor igra najviše, ali i pokazuje najviše, Obradović u odnosu na viđeno smatra da mlađi igrači Koprivica i Smajlagić koji nije u formi ne mogu da odgovore zahtevima za neke veće minute.

Foto: ABA / KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Zvezda:

- Nametanje brže igre, ali i smanjivanje broja grešaka

- Bolji šut za tri poena i veće učešće Holinsa u ofanzivi

- Neutralisanje Pantera, odnosno sprečavanje Partizana da mu stvori više opcija u napadu.

- Poeni iz "druge šanse", plus sigurnije ruke na početku meča, kada su u dve od tri utakmice ulazili lošije i gubili previše lopti.

Iz ovoga se može zaključiti da su najbolje opklade, ako se već kladite na konačan ishod:

1. Kombinacija Partizanove pobede i malog broja poena (1&manje od 152.5 poena kvota 3.10 AdmiralBet)

2.Kombinacija Zvezdine pobede i većeg broja poena (2&više od 153.5 poena, kvota 4.60 AdmiralBet)

Ako se kladite na poluvremena, verovatnije je da će Partizan dobiti prvo (1.73), Zvezda drugo (2.18).

Možda bi, ako tražite prelaz na jaku kvotu, mogla da dođe u obzir Zvezdina pobeda iz 1 u 2 (8.27), ili pobeda gostiju uz 6.5 poena hendikepa (1.55). Prva je samo pokušaj, druga sasvim realna, teško je videti ubedljivu pobedu Partizana s obzirom na seriju.

Ne zaboravljamo da Partizan ima ponovo prednost navijača, makar pritisak bio smanjen pražnjenjem dela tribina, ako se podsetimo jedne od najvećih Partizanovih pobeda ove sezone, oni "najvaterniji" ili kako kolege kažu "organizovani" su napustili tribinu na početku, ali je ostatak hale izneo crno-bele do tog trijumfa u Evrokupu.

Specijal igre:

Partizan - Crvena zvezda ukupno izgubljenih lopti više od 23.5 (kvota 1.70)

Partizan - Crvena zvezda više od 57.5 skokova (1.85)
 

Glavna opklada, ponovimo i najsigurnija je

Partizan - Crvena zvezda H2 (+6.5) na kvotu 1.55

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZAHAROVA O IZJAVI BORELJA DA NA BALKANU NE ZNAJU KO JE PUTIN: Degradacija Zapada ne znači da je u toku isti proces i kod drugih naroda