DELIJE SKENIRAJU VEZISTU: Veliko pojačanje Zvezde na ispitu karijere

Novosti online

03. 06. 2022. u 09:40

PRVO kolo kvalifikacija za Afrički kup nacija sa velikom pažnjom će pratiti navijači crveno-belih.

ДЕЛИЈЕ СКЕНИРАЈУ ВЕЗИСТУ: Велико појачање Звезде на испиту каријере

Foto: Profimedia

Reprezentacija Obale Slonovače dočekuje Zambiju u prvom kolu kvalifikacija za Afrički kup nacija. Domaći su veliki favoriti na stadionu u Jamasukru, a ovaj meč će sa posebnom pažnjom pratiti navijači Crvene zvezda.

Naime, jedan od najboljih fudbalera Zambije je Kings Kangva. Omaleni vezista nakon reprezentativne pauze stiže u Beograd, a od njega se puno očekuje.

Kangva je stigao iz ruskog Arsenala, potpisao ugovor do leta 2026. godine i trebalo bi da predstavlja dragoceno pojačanje za sastav Dejana Stankovića na putu ka plasmanu u Ligu šampiona.

Foto: Arsenal Tula

- Srećan i uzbuđen sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu i što ću imati priliku da igram u Beogradu. Jedva čekam da se vidimo - poručio je Kangva koji se nalazi u kampu reprezentacije Zambije, posle čega će stići u Beograd.

Mladi vezista iz Zambije rođen je 1999. godine u Kasami. Prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu - Hepi Hartsu, posle čega se otisnuo u Evropu, preciznije u Hapoel Ber Ševu. Nije se dugo zadržao u Izraelu i brzo se vratio u domovinu kako bi zaigrao za Bildkon, posle čega stiže transfer u Arsenal iz Tule gde je proveo prethodne tri godine.

Reč je o igraču koji je ispao iz Premijer lige Rusije sa timom iz Tule, ali je imao odličnu sezonu iza sebe i ubedio sportski sektor crveno-belih da bi bio istinsko pojačanje. Hvalospeve na račun Kingsa Kangve je sipao i trener Arsenala Miodrag Božović, koji je sa reprezentativcem Zambije sarađivao tokom ove sezone.

Nedavno završene sezone reprezentativac Zambije je odigrao 19 utakmica u Premijer ligi Rusije, postigao je četiri, a namestio pet golova. Bio je, sasvim sigurno, najbolji pojedinac u redovima Božovićevog tima. Kangva igra u Rusiji od 2019. godine. I na Marakani su ubeđeni da bi mogao da ima veliku ulogu u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Da se vratimo na Obalu Slonovače. Selekcija koju predvodi Žan Luis Gase jedna je od najboljih na afričkom kontintentu. Kvalifikacije ne bi smele da predstavljaju problem reprezentaciji koja u svojim redovima ima imena kao što su Vilfred Zaha, Frenk Kesi, Sebastijan Aler...

Današnji rivali su se sastajali osam puta u istoriji i zanimljivo je da sada daleko kvalitetnija reprezentacija Obale Slonovače ima samo jednu pobedu i to baš na poslednjem susretu kada su pre tri godine ubedljivo slavili sa 4:1 u gostima. 

"Slonovi" su veliki favoriti na ovom meču i verujemo da će tu ulogu opravdati. 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)