KOMŠIJSKI DERBI U BRISELU: Belgija - Holandija

Novosti online

03. 06. 2022. u 10:00 >> 07:41

ZGUSNUT raspored i mali odmor između prvenstva i nastupa za nacionalne selekcije ne prija svakome. Fudbaler Mančester sitija i reprezentacije Belgije Kevin de Brujne nije preterano srećan što mora da nastupa u mečevima Lige nacija.

КОМШИЈСКИ ДЕРБИ У БРИСЕЛУ: Белгија - Холандија

Foto: AP

Jedan od derbija prvog kola Lige nacija igra se u Briselu. Naime, Belgija će ugostiti Holandiju na stadionu "Boduen" u okviru grupe "A4" od 20.45.

Zgusnut raspored i mali odmor između prvenstva i nastupa za nacionalne selekcije ne prija svakome. Fudbaler Mančester sitija i reprezentacije Belgije Kevin de Brujne nije preterano srećan što mora da nastupa u mečevima Lige nacija.

- Za mene, Liga nacija je nevažna. Igramo te utakmice, ali to su samo precenjene prijateljske. Vrsta treninga - iskren je Belgijanac.

I može neko da se buni, ali činjenica je: igrači su premoreni, psihološki potrošeni i malo ko veruje da ćemo na utakmicama Lige nacije gledati najbolji fudbal. Posebno zato što će sve ekipe odigrati po četiri utakmice u razmaku od desetak dana.

- Svi smo imali veoma naporne sezone. Čim izađemo na teren, radimo šta moramo da radimo. Tada želim da pobedim. Ali sve ostalo... Nemam šta mnogo da kažem. Kao igrač mogu da govorim o tome kako nam treba odmor, ali mi se ne pitamo. Radimo šta nam se kaže i to je to. Imamo malo više od tri nedelje odmora na svakih 12 meseci.

Neko će reći: jeste, ali ste za to i plaćeni. Pa ipak...

- Ljudi sa strane ne mogu da shvate kako se igrač oseti posle sezone. Ne mora tako da bude, a opet se neće promeniti. Niti ima svrhe govoriti o tome. Svejedno ništa neće da se promeni - razočarano će De Brujne.

Sa druge strane, Holandija kao i uvek ima najviše ambicije. Selektor "oranja" Lui van Gal nije želeo previše da eksperimentiše. Na spisku je samo jedan debitant - Džerdo Šouten iz Bolonje. U ekipu se vratio iskusni Bruno Martins Indi, dok je povređen napadač Vinsent Jansen.

Zanimljivo je da Holanđani nemaju pobedu na prethodnih osam mečeva protiv komšija iz zemlje čokolade. Poslednji put su slavili daleke 1997. godine, a čak šest puta je bilo nerešeno.

Na ovom meču ćemo ispoštovati tradiciju i dati jedan predlog za malo hrabrije.

NAŠ TIP: X (kvota 3,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024