GOREĆE "GRADSKI VRT": Hrvati u Osijeku love "crne orlove"

Novosti online

03. 06. 2022. u 07:55

AUSTRIJA na megdan vicešampionu planete stiže sa novim selektorom i bez Aleksandra Dragovića.

ГОРЕЋЕ ГРАДСКИ ВРТ: Хрвати у Осијеку лове црне орлове

Foto: AP

Vicešampion planete, reprezentacija Hrvatske, ugostiće Austriju na "Gradskom vrtu" u prvom meču grupe "A1" Lige nacija.

Dalić je na konferenciji za medije istakao da na spisku nema Dejana Lovrena, koji pola godine nije igrao, kao i da kapiten Zenita i dalje nije spreman.

Napadač Dinama Bruno Petković nije pozvan za predstojeću akciju.

Nova imena na spisku su golman Rijeke Nediljko Labrović, defanzivci Martin Erlić i Josip Šutalo i napadač Petar Musa.

Dalić je uz 28 poziva poslao i nekoliko pretpoziva (Luka Ivanušec, Mile Škorić, Ivo Grbić, Nikola Moro, Filip Krovinović i Mario Vušković).

Spisak "vatrenih" izgleda ovako:

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrovič.

Defanzivci: Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo.

Vezisti: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić, Ivan Perišić.

Napdači: Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja, Ante Budimir, Petar Musa, Luka Ivanušec, Mile Škorić, Ivo Grbić, Nikola Moro, Filip Krovinović, Mario Vušković.

Dalić je spisak povećao zbog većeg broja utakmica u ovom ciklusu:

- Čekaju nas četiri utakmice u kojima bi trebalo da ostvarimo cilj u Ligi nacija. Nezgodno je jer je kraj sezone, momci će doći nakon sedam, osam dana odmora i imamo četiri utakmice, to je puno. Zato smo proširili spisak i tu ću morati da kalkulišem - istakao je selektor.

Šta zna – ili šta ne zna – pokazao je Ralf Rangnik na klupi Mančester junajteda, a kako je krenuo teško da će steći simpatije u Austriji. Novi selektor tamošnje reprezentacije objavio je prvi spisak otkako je preuzeo dužnost od Franka Fodea i iznenadio javnost tako što je sklonio Aleksandra Dragovića.

FOTO: FK Crvena zvezda

Iznenađujuće, ako se zna da je štoper Crvene zvezde u martu odigrao jubilarni 100. meč za "crne orlove" i da je rekorder aktuelne generacije. Jedini fudbaler sa trocifrenim brojem utakmica za državni tim. I drugoplasirani na večnoj listi igrača sa najviše utakmica u dresu Austrije, iza Andreasa Hercoga (103).

- Ova okolnost je jasan pokazatelj da novi selektor ne ceni Aleksandra Dragovića i da se više oslanja na druge defanzivce - na taj način tumači bečki Kurijer promene na spisku kandidata za mečeve sa Danskom, Francuskom i Hrvatskom na početku trećeg izdanja Lige nacija.

Hrvatska je favorit u Osijeku, ali i Austrija predvođena Davidom Alabom ima čemu da se nada. Upravo zbog toga, naša procena je da će na meču biti između dva i četiri gola.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni