BOLONJA JE JEDNO OD NAPRIJATNIJIH IZNENAĐENJA SERIJE A: ''Crveno-plavi'' mogu do mesta koje vodi u Evropu

V.M.

10. 12. 2023. u 11:30

ČETA Tijaga Mote će od 18 časova gostovati na ''Arekiju'' gde je dočekuje najgora ekipa lige, Salernitana.

БОЛОЊА ЈЕ ЈЕДНО ОД НАПРИЈАТНИЈИХ ИЗНЕНАЂЕЊА СЕРИЈЕ А: Црвено-плави могу до места које води у Европу

FOTO: EPA

Bolonja je i prošle godine igrala dosta dobar fudbal, ali nije uspela da se plasira u Evropu, a sada se nada da će to uspeti da učini.  Trentuno je osma na tabeli, ali ima samo dva boda manje od četvrtoplasirane Rome što dovoljno govori o dobrim nastupima gostiju.

Glavne zasluge za to idu sjajnom Tijagu Moti koji radi sjajan posao na klupi. Italijan brazilskog porekla je jedan od najperspektivnijih trenera na svetu i sve se češće po italijanskim medijima provlači ideja da bi uskoro mogao preuzeti neki od najjačih klubova u Seriji A.

Ipak, fokus nekadašnjeg igrača Intera i Barselone je trenutno na Bolonji koja je pokazala da je veoma tvrd orah ove sezone. Izgubila je samo dva puta i jedino su vodeći Inter i Juventus manje puta napuštali teren pognute glave od nje.

Ono što muči ''crveno-plave'' su očajne igre na strani, nisu ostvarili nijednu pobedu na gostovanjima od starta takmičenja i moraju da poprave tu statistiku ako žele da se plasiraju u vrh tabele.

Što se tiče Salernitane, ona već par godina jedva opstaje u ligi i izgleda da ju je to sustiglo jer se posle 14 odigranih utakmica nalazi na samom dnu tabele sa samo osvojenih bodova.

Očajno je započela kampanju, pa je uprava smenila Paula Souzu. Na njegovo mesto doveden je Filipo Inzagi koji je uspeo timu da donese prvu pobedu u pretpošlom kolu kada su bili bolji od Lacija sa 2:1.

Pre toga su podelili plen sa Sasuolom (2:2), tako da je očigledno da popularni Pipo radi bolji posao od svog prethodnika.

Proteklog vikenda ekipa iz Salerna se nije lepo provela na izletu u Firenci gde ih je Fiorentina savladala sa 3:0.

Na poslednja četiri međusobna duela ovih timova obe ekipe su tresle mrežu (tri remija i pobeda Bolonje), a mi smo odlučili da verujemo u tradiciju.

NAŠ TIP: X (kvota 3,45)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!