LAK ZADATAK ZA SELESAO: Brazilci jure 16. uzastopni trijumf pred svojim navijačima

V.M.

12. 10. 2023. u 11:00

U trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Brazil će dočekati Venecuelu (2.30).

ЛАК ЗАДАТАК ЗА СЕЛЕСАО: Бразилци јуре 16. узастопни тријумф пред својим навијачима

FOTO: Tanjug/AP

Po standardnoj proceduri, domaćini su sa dve vezane pobede otvorili kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo. U prvom kolu su bili ubedljivi protiv Bolivije (5:1), a nakon toga su na neugodnom gostovanju Peruu slavili sa 1:0 pogotkom Markinjosa u samoj završnici meča.

Selesao je posle neuspeha u Kataru ostao bez selektora Titea koji je nakon šest godina napustio tu poziciju, a na njegovo mesto privremeno je doveden Diniz za kojeg se spekuliše da će biti na toj poziciji do sledećeg leta kada bi ekipu mogao da preuzme Karlo Ančeloti.

Tradicionalno gledano Brazilci ne znaju za poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u poslednjih osam godina, a još impresivniji niz imaju kod kuće gde su pred svojim navijačima upisali 15 uzastopnih pobeda.

Sa druge strane, Venecuela se nikada nije plasirala na Svetsko prvenstvo i pokušaće da to uradi po prvi put u svojoj istoriji i na uvodna dva meča osvojila je tri boda.

Na otvaranju je izgubila od Kolumbije, ali je odmah usledila pobeda nad Paragvajem i sada se nalazi na petom mestu, a cilj joj je da bude u prvih šest kako bi čekirala vizu za Svetsko prvenstvo.

Najveći problem izabranicima Fernanda Batiste su igre u gostima, a o tome svedoči podatak da je Venecuela slavila samo na jednom gostovanju u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u poslednjih deset godina.

Što se tiče međusobnih duela, Brazil je ostvario tri vezane pobede nad večerašnjim rivalom, a mi verujemo da je vreme i za četvrtu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1-2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu