"ŽABE" NEREŠIVA ENIGMA ZA ALBASETE: Levante stekao lepu prednost pred revanš na svom terenu

O. M.

07. 06. 2023. u 09:12

LEVANTE dočekuje Albasete u revanšu polufinala baraža za popunu španske La lige. Meč se igra na gradskom stadionu u Valensiji od 21 čas.

ЖАБЕ НЕРЕШИВА ЕНИГМА ЗА АЛБАСЕТЕ: Леванте стекао лепу предност пред реванш на свом терену

Foto: Profimedia

"Žabe" će na svom terenu braniti prednost od 3:1 koju su stekli na gostovanju. Gubili su sa 1:0 do 30 minuta, a onda za samo četiri minuta preokrenuli rezultat na 2:1. Početkom drugog poluvremena de Frutos je postigao još jedan gol i Levante je stekao značajnu prednost u džepu pred drugi meč.

Levante je tom pobedom pokazao zašto je ligaški deo završio na trećem mestu španske druge lige. Direktnu promociju, Levante je propustio samo zbog lošijeg međusobnog skora od Las palmasa pošto su obe ekipe sakupile po 72 boda. 

Pre polufinala sa Albaseteom, u ligaškom delu takmičenja imali su dve pobede na kraju sezone protiv Ovijeda 2:1 i Viljareala B 3:2. Protiv Ibice su igrali bez golova.

Levante je do sada imao sreće sa Albaseteom jer nije dozvolio protivniku da ga pobedi u poslednjih šest mečeva. Ako pobedi Albasete, plasiraće se u finale gde će se suočiti sa Deportivo Alavesom ili Eibarom (prvi meč 1:1).

Albasete ima minimalne šanse da se dokopa finala doigravanja posle katastrofalnog ishoda prve utakmice, ali i pre ovog dvomeča bilo je jasno da je Levante kvalitetnija ekipa.

Možda to nije toliko očigledno po bodovima, pošto su "žabe" na kraju imale samo pet bodova više, ali kada se pogledaju međusobni susreti stvari postaju jasnije. Ove sezone, pre 3:1 u prvom meču baraža, Levante je i u ligaškom delu slavio u gostima, 3:2, dok je kod kuće bilo 0:0, uz napomenu da je posed lopte bio 65:35 u korist domaćin, odnos šuteva u gol 25:11, a broj uspešnih pasova skoro tri puta veći u korist Levantea.

Albasete inače nema pobedu protiv Levantea od 2009. godine, a u gostima od 1998.

Levante će i u revanšu biti uskraćen za pomoć Hozea Kampane i Pabla Martineza, dok Rober Ibanjez ostaje neizvestan nakon što je propustio poslednja tri meča.

Vesli je zbog suspenzije propustio nedeljni meč, ali sada se vraća. Verovatno samo na klupu jer će Havijer Kaljeha po svemu sudeći izvesti isti tim na travnjak. 

Pošto su Albaseteu potrebni golovi, napadač Ižinio Marin bi mogao da dobije mesto u startnih 11 umesto povređenog veziste Serhija Maestra. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)